изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:45 EEST
135 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА ПЪРВОТО КЛАСНО УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеТази година ще бъдат отбелязани 135 години от основаването на първото класно училище в Добрич, на което наследник е Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий". Това каза за НДТ директорката на училището Маргарита Ненова. Тя посочи, че в момента се събират идеи за честването, което ще бъде в деня на светите братя Кирил и Методий - 11 май.

Благодарение на инициатива на учениците са обновени голяма част от класните стаи в хуманитарната гимназия, каза още Маргарита Ненова. Гимназистите от 8 до 11 клас се заели сами да ремонтират помещенията - с личен труд и средства, събрани с помощта на родителите. Ремонтните дейности са започнали преди Коледа и вече са почти приключили - циклене на паркетите, боядисване на стените и таваните и т.н. учебното заведение може да се похвали и с това, че е обновен физкултурният салон, за което също са помогнали родителите, коментира М. Ненова.
Присъединяването на България към Европейския съюз в ХГ "Св.св.Кирил и Методий" е отбелязано с хепънинг, организиран в ремонтирания физкултурен салон. Учениците са участвали в различни състезания, като, разбира се, имало е и награди. С 12-окласниците е проведена и анкетата на Министерството на образованието и науката относно познанията на младите хора за ЕС. От 82 участвали ученици 76 са постигнали повече от 50 процента верни резултати.
 


Сходни връзки

135 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА ПЪРВОТО КЛАСНО УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди