изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:44 EEST
Доста Димовска да премахне Каракачанов, за да е свободна и Пиринска Македония, предлага журналист от в. "Вечер"    
По светаСкопие. Драган Павлович Латас от македонския вестник ”Вечер” публикува в днешния брой на вестника коментар, в който се казва: "Защо Доста Димовска, чийто идол е Мара Бунева, не унищожи насред София Красимир Каракачанов, и така да допринесе и Пиринска Македония да бъде свободна, както Вардарска Македония"?

Материалът започва с поставянето на плочата на Мара Бунева в Скопие: Преди пет-шест години Доста Димовска без разрешение постави паметна плоча на Мара Бунева, смятала себе си за българка. Хладнокръвно е убила цивилния държавен служител на тогавашното Кралство Югославия Прелич. Според автора на статията Драган Павлович Латас, Доста Димовска е смятала подвига на Бунева за героизъм и опълчване срещу сръбската окупация.
Между другото Доста Димовска смята себе си за Мара Бунева, коментира изданието. На другия ден, след поставянето й плочата беше унищожена, пише Латас. По думите му, Мара Бунева и до ден днешен създава проблеми. Българи я честват, “комитите” раздават шамари, България дипломатично раздава демарш, отбелязва авторът.
Да завършим приказката за Мара Бунева, коя е и каква е. Един път завинаги. Българите казват техни сме, а не признават нито народ, нито език... Ако Вардарска Македония е свободна, със съдействие на македонски и сръбски партизани, Пиринска все още е под българска окупация, пише главният редактор на “Вечер”.
Авторът предлага Доста Димовска да вземе оръжие като Мара Бунева и да повали Каракачанов (Красимир Каракачанов - председател на ВМРО-БНД - бел.пр.) в центъра на София.
Може и някой кмет на Благоевград, Кюстендил... или някое друго място в Пиринска Македония и да допринесе за освобождаването на Пиринска Македония с този акт. Ще честваме тогава с векове и Мара Бунева, и Доста Димовска. Не е демократично, но никой не казва, че е, пише в публикацията си Латас.
Авторът отбелязва, че по време на инцидента (на 13 януари) не е бил в Скопие.
“По време на комедията около Мара Бунева не бях тук. Бях на Боровец, Пиринска Македония. Повече секс шопове от ски лифтове”, посочва главният редактор на “Вечер” Драган Павлович Латас.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Доста Димовска да премахне Каракачанов, за да е свободна и Пиринска Македония, предлага журналист от в. "Вечер" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди