изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:06 EEST
ОБЩИНАТА НИ КАНИ НА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА БЮДЖЕТА    
ОбществоПубличното обсъждане на проекто-бюджета на община Добрич стартира на 31 януари, съобщиха от пресслужбата. Общината обявява и открита телефонна линия за предложения на гражданите.  

Публичното обсъждане на проекто-бюджета се организира за девети пореден път. Съгласно промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за общинските бюджети от 2004 г., то е въведено като задължителен етап при формиране, изпълнение и отчитане на бюджета. Своите идеи, мнения и предложения гражданите и бизнес-средите могат да споделят и на тел. 600 416 и 600 001 вътр. /258/, на електронния адрес control@dobrich.bg и на интернет-страницата на общината www.dobrich.bg - в рубриката "Форум".
Публичното обсъждане ще премине през 5 етапа. В първия са поканени да присъстват представители на бизнес-средите и Консултативния съвет по икономическо развитие към кмета. Втори и трети етап обединяват срещите с НПО, младежки организации, пенсионери и хора с увреждания. Четвъртият етап включва паралелно обсъждане на проекто-бюджета в постоянните комисии към Общинския съвет, а петият етап е анализ и мониторинг. Сформирана е експертна група от общински специалисти, която - след приключване на общественото обсъждане, ще анализира резултатите и ще представи предприетите конкретни стъпки.
Община град Добрич кани всички граждани, които се интересуват как ще се изразходват общинските средства и по какъв начин могат да осъществяват контрол, да вземат участие или да се обадят на посочените телефони. Материалите за публичното обсъждане ще се получават от 26 януари на гише "Информация" в Центъра за услуги и информация и ще бъдат публикувани на интернет- страницата www.dobrich.bg. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА НИ КАНИ НА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА БЮДЖЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди