изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:27 EET
УТВЪРЖДАВАТ ТРЕТОТО ПРИЕМНО СЕМЕЙСТВО В ДОБРИЧ    
НовиниОще едно приемно семейство в нашия град предстои да бъде утвърдено утре на заседание на Комисията по закрила на детето. То ще бъде третото, след като миналата година - през февруари и декември, бяха утвърдени други две приемни семейства, каза за НДТ Иванка Титова, началник на Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" в Добрич.

В комисията, създадена към отдела, влизат още представители на общината, Регионалния център по здравеопазване, Областния съвет на БЧК, Детската педагогическа стая и други институции. По време на заседанието се представя изготвения социален доклад и, след като комисията гласува, се прави вписването в регистъра за приемните семейства. Преди това са набавени всички необходими документи, семейството е преминало обучителен курс и период на напасване с детето. Става въпрос за момче на осем години и половина от дом "Дъга", каза още Ив. Титова и добави, че комисията ще предложи то да бъде настанено в семейството за период от една година, който впоследствие може да бъде удължен. След вписването в регистъра в едномесечен срок се уведомява съдът, който също излиза с решение.
Другите две деца, настанени в приемни семейства в Добрич, се чувстват много добре и няма проблеми. Те се наблюдават от социален работник. За детето, настанено през февруари м.г., предстои удължаване на едногодишния срок.
Няма подадени други заявления за приемни семейства, но постъпват запитвания, коментира също Иванка Титова. Тя смята, че интересът ще се засили след въвеждането от началото на тази година на професионалната приемна грижа.
 


Сходни връзки

УТВЪРЖДАВАТ ТРЕТОТО ПРИЕМНО СЕМЕЙСТВО В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди