изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:19 EEST
МИРОЛЮБ ГАИЧ: "КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ПРИЗНАЕ, ЧЕ ЗАДЪРЖАНЕТО МИ ПРЕДИ 11 ГОДИНИ БЕ ГРЕШКА"    
Общество

Семейство Гаич иска отлагане на процеса днес. Причината - съдебно-оценъчната експертиза е непълна.  Гаич към Следствието: "Отворете фамозната книга, за да се запознаете с всичките ми обекти към 4 декември 1995 година, когато бях арестуван"



Насроченото за днес дело "Фамилия Гаич срещу Следствието" няма да се състои, научи НДТ от Миролюб Гаич. Припомняме ви, че той и неговата съпруга съдят следствието за 16 340 533 лева, тъй като смятат, че в резултат на тримесечния престой на Гаич в ареста са настъпили финансовите проблеми на фирмата.

Гаич и неговите двама адвокати - Петър Великов и Петър Болчев, са поискали от Окръжния съд да отложи планираното за днес дело, тъй като не са съгласни с изготвената съдебно–оценъчната експертиза. Самите те няма да се явят в съдебната зала, научи НДТ. Експертизата трябваше да покаже пазарните стойности на недвижимото имущество и автомобили на "Югоагент Импорт Експорт" ООД за времето, когато Миролюб Гаич бе в ареста - от 4 декември 1995 до 22 февруари 1996 г. Добричкият бизнесмен подпомогна работата по експертизата, като предостави допълнителна информация за свои обекти в страната.

Според семейство Гаич, експертизата е непълна и несъответстваща на действителността в стойностно и количествено изражение.

"Експертизата следва да обхване всички обекти (сгради и помещения и стоката в тях), за които най-точни данни за видове и количества има в следственото дело, за което има отказ за прилагане. Прилагаме в тази връзка опис на обекти - общо 53 броя, който молим да приемете, за да го ползва вещото лице. Считаме че експертът Минчев следва да изготви пълно заключението си, като се произнесе за всички обекти, стоките в тях и МПС. Няма пречка вещото лице да се запознае с материалите по делото, в тая насока още повече, че ищците не могат да имат дубликати от документи, които са им иззети по следственото дело. В случай, че не споделяте становището ни за изготвяне на пълна експертиза от назначеното вече вещо лице, то моля да приемете искането ни да се допусне тройно съдебно-техническа експертиза със същата задача, за вещо лице от наша страна посочваме Дарина Дойчева. Поддържаме искането разпитите на допуснатите свидетели да се извършат след изготвяне в пълен обем на експертизата" - пише в молбата на фамилия Гаич и техните адвокати до съда.

Вчера М. Гаич заяви, че оценителите намерили само десет негови недвижими имота, а трябвало да бъдат 53. Нещо повече - магазините били пълни със стока, за която не се споменава.

Миролюб Гаич недоумява защо Следствието не дава достъп до следственото дело - нито на него, нито на адвокатите му, нито на съдебните оценители. Нещо, което го няма никъде в другите градове в страната. Мотивът бил да не се пречи на следственото дело, което преди повече от месец чукна 11 години.

"Очаквам Следствието да отвори фамозната книга, където пише кой обект е бил запечатан и какво е имало вътре. Не мога да разбера как, когато трябваше да се ликвидира "Югоагент Експорт Импорт" ООД, всички бързо работиха, а сега влачат процеса - независимо, че сътруднича за по-бързото му приключване. Това може да стане само в България, където въпреки големите усилия, съдебната система боксува. Някой от следствието, прокуратурата и съда вече трябва да признае вината си за нарочно и умишлено направената "грешка" "Югоагент Експорт Импорт" да бъде ликвидирано" - сподели Гаич.

Процесът е по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на гражданите. НДТ

 

 


Сходни връзки

МИРОЛЮБ ГАИЧ: "КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ПРИЗНАЕ, ЧЕ ЗАДЪРЖАНЕТО МИ ПРЕДИ 11 ГОДИНИ БЕ ГРЕШКА" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МИРОЛЮБ ГАИЧ: "КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ПРИЗНАЕ, ЧЕ ЗАДЪРЖАНЕТО МИ ПРЕДИ 11 ГОДИНИ БЕ ГРЕШКА"
Автор: Anonymous да 2007-01-25 @ 11:06 EET
Грешка е цялата ни съдебна система.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди