изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:49 EEST
НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ    
НовиниХлябът в Търговище поевтиня рекордно. От тази сутрин в магазините най-масово купуваният “Стара Загора” струва 50 вместо 75 стотинки. На толкова ниска цена фирмите за последно са продавали преди 4 години.


Необичайното поевтиняване местни производители обясняват с това, че външни фирми вкарват в града хляб на половин цена. Така предприятията са принудени или да хвърлят стоката си или също да продават по-евтино.

Пламен Панайотов – хлебопроизводител: "В момента това е нашият протест към всички нелоялни производители. Смятаме, че държавата все пак трябва да обърне внимание на този бранш, тъй като не е нормално цигарите да имат фиксирана цена в България, а хлябът да бъде оставен на произвола и всеки да продава, както намери за добре."

Клиентите останаха изумени от поевтиняването на хляба не с 5-10 стотинки, а с цели 25.

Анкета граждани:
"Няма нещо, което да се е вдигнало, а после да е намалено. Досега, аз съм на 68 години, не помня такъв случай в живота си."
"Какво е качеството на хляба? Да не купуваме евтин хляб, който пък да не е подходящ за нас."

Производители изчисляват, че 50 стотинки цена на хляба покрива само вложените в него материали. По-малките фурни са притеснени, че няма да издържат на натиска и ще трябва да затворят.

http://www.ntv.bg

 


Сходни връзки

НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди