изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:36 EEST
ДАНЪЦИ    
НовиниЗапочна подаването на данъчните декларации за доходите на физическите лица за 2006-та. Крайният срок е 16-ти април. Във формулярите за попълване почти няма промяна от използваните миналата година. В териториалните дирекции на агенцията по приходите вече са получени необходимите количества декларации. Данъчните припомнят, че в края на януари изтича срокът за подаването на декларации за облагането с патентен данък.


И тази година, освен на място, декларациите могат да се подадат по пощата. От понеделник и по електронен път, но само при наличието на електронен подпис.

КРАСИМИР СТЕФАНОВ, зам.-директор на НАП: "В интернет страницата на агенцията ще бъде открито специално приложение, което ще позволи на гражданите и на едноличните търговци да изпълнят по-лесно и удобно своите задължения като не посещават офисите на агенцията."

Агенцията по приходите се е постарала да въведе повече улеснения за безпрепятствено подаване на декларации. С всяка една върви упътване за попълването на отделните приложения. В данъчните дирекции са поставени специални терминали.

Боряна Георгиева, НАП: "Устройства, от които лицата могат да получават информация както за здравния си статус, въвеждайки личните си данни, така и за други информации свързани с банкови сметки, адреси."

Плащането на дължимите данъци става до 30 дни, след изтичането на срока за подаване на декларации 15-ти април. Данъчните предупреждават, че за недекларирани доходи глобата е до 500 лв., а за посочени неверни данни – до 1000 лв. И тази година при подаване на декларацията и плащане на дължимото до 31-ви януари се ползва 5 % отстъпка от данъка.

http://www.ntv.bg

 


Сходни връзки

ДАНЪЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди