изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:17 EEST
ГОСТИ ОТ РУМЪНИЯ ПОСРЕЩА СЕЛО ДЪБОВИК    
ОбществоКметът на румънската община Олтина /област Констанца/ ще гостува днес в генералтошевското село Дъбовик, съобщи за НДТ кметът Стоянка Първева.

Тя припомни, че в края на 2005 г. е сключен договор за сътрудничество между с. Дъбовик и румънската община. Миналата година е разработен съвместен проект за трансгранично сътрудничество, като се очакват резултатите дали е одобрен. Заедно с кмета на Олтина ще пристигне и Ангел Динков - диригент на хор "Йон Пелиарка", с който група "Извор" поддържа дългогодишно сътрудничество.
Пристигането на румънските гости е във връзка с присъединяването на двете държави към Европейския съюз, каза още Ст. Първева. Предвидено е група от с. Дъбовик да върне визитата. Програмата на днешното посещение включва гостуване в общинската администрация на Генерал Тошево и среща със зам.-кмета Георги Георгиев. След това румънците ще разгледат кметството на с. Дъбовик, експозицията за Дора Габе, както и Добруджанската битова къща. Предвидено е Стоянка Първева и кметът на Олтина символично да си разменят ключовете на двете населени места.
Следващата седмица гост на с. Дъбовик ще бъде кметът на румънското село Кубадин. Също предстои подписването на договор за сътрудничество
 


Сходни връзки

ГОСТИ ОТ РУМЪНИЯ ПОСРЕЩА СЕЛО ДЪБОВИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди