изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:35 EEST
Давос видя наследника на Владимир Путин    
По светаДавос видя наследника на Владимир Путин, е общата тема на руските вестници за представянето на икономическия форум на руския вицепремиер и вицепрезидент на „Газпром" Дмитрий Медведев.

Той привлече вниманието в Давос за сметка на шефовете на големите западни петролни компании, смятани досега за "господари" на петролния бизнес в световен мащаб.

В известния швейцарски зимен курорт си дадоха среща 24 държавни и правителствени ръководители и 85 министри на икономиката и финансите.

Руската петролна и газова компания „Газпром" бе безспорната "звезда" на дебатите по енергийните въпроси на Световния икономически форум в Давос, предаде АФП. В дискусиите за либерализацията на енергийния пазар и сигурността на доставките вицепрезидентът на "Газпром" Дмитрий Медведев успокои европейските партньори, че няма защо да се страхуват от руската газова компания.

Според АФП страхът на западните държави, че зависят от добрата воля на руския гигант, е бил очевиден по време на дебатите.

Мога да ви уверя, че няма защо да се боите от „Газпром", заяви вицепрезидентът на компанията Дмитрий Медведев пред бизнесмени и специалисти по въпросите на петрола.

Главният изпълнителен директор на Роял Дъч Шел Йерун ван дер Вир призна, че компании като неговата или американската Ексън Мобил вече трябва да споделят водещата роля в сектора с бивши национални компании, преследващи международни стратегически цели като „Газпром" или малайзийската „Петронас".

До две години Русия може да изпревари Италия, Франция и Великобритания по Брутен вътрешен продукт по парите на покупателна способност, заяви руският първи вицепремиер Дмитрий Медведев. Този показател отчита съотношението между брутния вътрешен продукт на глава от населението и цените.

Още тази година Русия може да детронира Саудитска Арабия от първото място по добив на петрол, отбеляза Медведев. Той уточни, че Москва е първа по добив на газ и четвърта по електроенергия. http://money.ibox.bg

 


Сходни връзки

Давос видя наследника на Владимир Путин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди