изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:44 EEST
ЧАСТНИТE СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ СЪБРАХА БЛИЗО 90 МИЛИОНА ЛЕВА    
Новини Годишното общо събрание на Камарата на частните съдебни изпълнители се проведе в Пловдив, съобщи за НДТ Слави Сербезов. За деветте месеца от старта на частното съдебното изпълнение в България до сега са събрани 89 386 884 лева задължения, образувани са 37 280 дела в цялата страна. Добричките частни съдебни изпълнители са образували близо 1500 изпълнителни дела на обща стойност 14 милиона лева. Събраната от ЧСИ сума възлиза на близо 5 милиона лева от приключените 350 дела.

На отчетното събрание присъстваха Крис Томпсън - директор на Проект за реформа в търговското право, Бернар Меню и Адриан Стойка, които произнесоха приветствие от името на Международния съюз на съдебните изпълнители. Годишен отчет за дейността на Камарата изнесе председателят й Георги Дичев.

"С колегите събрахме близо 90 милиона лева задължения само за 9 месеца. Във Франция има ДДС върху таксите на всички съдебни изпълнители, а не както у нас само върху хонорарите на частните съдебни изпълнители. Ако проблемът с ДДС-то не бъде решен у нас, то тогава ще сезираме европейските институции" - заяви Слави Сербезов. Той допълни, че до седмица ЧСИ ще имат правото да влизат в единния регистър на ГРАО с електронен подпис. В началото на февруари ще излезе и окончателният проект за съвместна работа между камарата на частните съдебни изпълнители и министерството на вътрешните работи.

Мисията на Камарата на частните съдебни изпълнители е да работи за утвърждаването на професията на частния съдебен изпълнител и подобряването на изпълнителния процес в България, като защитава Обществения Интерес и подпомага своите членове.

Визията на Камара на частните съдебни изпълнители е да налага най-високи стандарти на професионализъм и етично поведение сред своите членове; да има стабилни и ефективни работни взаимоотношения с властите и институциите, свързани с дейността на частните съдебни изпълнители; да предлага на своите членове широк спектър от услуги в помощ на дейността им; както и да поддържа активни връзки с широката общественост и медиите, насочени към утвърждаване на положителен имидж и доверие в частните съдебни изпълнители.

Понастоящем членовете на Камарата са 168. Тя се управлява от Съвет, разполага с административен персонал. Тя е финансово независима и не получава финансиране от държавата. Съветът управлява дейността на Камарата и се разпорежда с недвижимите  й имоти, свиква Общо събрание, изпълнява неговите решения и дава отчет пред него. Съветът решава и всички въпроси, които по Закона и Устава не са от компетентността на друг орган. Съветът взе решение да засили и регионалната си политика и определи Слави Сербезов за отговорник в следните региони: Добрич, Силистра, Русе, Разград и Шумен.

Камарата на частните съдебни изпълнители успя напълно да се интегрира в европейските структури и е пълноправен член на Международния съюз на съдебните изпълнители, който обединява над 65 държави от цял свят. НДТ

 


Сходни връзки

ЧАСТНИТE СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ СЪБРАХА БЛИЗО 90 МИЛИОНА ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди