изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:18 EEST
Боб Гелдоф получи необичаен подарък    
ЛюбопитноНа специална церемония в Колумбия музикантът Боб Гелдоф, известен с благотворителната си дейност, получи от местен певец специална китара, направена от метала на оръжие.


Наименованието на специалния инструмент е ескопетара. Тя олицетворява помирението и превръщането на инструментите за убиване в инструменти за произвеждане на музика. Целта на певеца Сесар Лопес е да ангажира политически изкуството.

Гелдоф се радва, че това оръжие вече не може да убива. Певецът се включи в местния музикален фестивал. През 2003-та година бомбена експлозия в нощен клуб в столицата Богота отне живота на 36 души. Цяла Колумбия е потресена. Тогава Сесар Лопес решава да предприеме акция за превръщането на оръжията в музикални инструменти. Ескопетарата вече се е превърнала в най-големия антивоенен символ в Колумбия. Правителството пое ангажимент да даде на Лопес пушки, които той да превърне в китари.
http://btv.bg
 


Сходни връзки

Боб Гелдоф получи необичаен подарък | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди