изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:10 EEST
3 ГОДИНИ ПРОБАЦИЯ С 900 ЧАСА ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛЕЗЕН ТРУД ЗА СМЪРТ ПРИ НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ    
НовиниОкръжният съд в Добрич постанови 3-годишен пробационен период на 43-годишния Васил Златев Василев от село Стефаново.

Освен срещите с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес, подсъдимият ще положи по 300 часа общественополезен труд през следващите три години. Процесът премина при съкратено съдебно производство и това бе причината обвиняемият да се размине с ефективна присъда. Васил Василев направи пълни самопризнания - за това, че е причинил смърт по непредпазливост и че е привишил личната си самозащита. Той бе осъден да заплати обезщетение от 22 хиляди лева на 19-годишния син на убития Светлозар Симеонов. В петък магистратите измениха мярката на подсъдимия от "Задържане под стража" в "Подписка" до влизане на присъдата в сила, която в 15-дневен срок може да бъде обжалвана пред Апелативен съд - Варна. Съдът ще зачете предварителното задържане на Васил, като един ден негов престой зад решетките ще се равнява на 2 дни пробация.   

"Съжалявам, че отнех живота на един човек. Ако мога да върна времето назад, нещастният инцидент няма да се случи" - бяха последните думи на Васил пред съдебния състав.  

Припомняме ви, че на 25 август той и още няколко души се почерпиха в заведения в Добрич. В компанията бил и жертвата му Светлозар Симеонов. В полунощ били в ресторант "Герана", където Светлозар, под въздействието на алкохола, започнал да се заяжда с членове на компанията и псувал Васил. Василев в изблик на гняв извадил сгъваем нож, но бил убеден от другите да го прибере. Малко по-късно Василев, в компанията на още двама, напуснал заведението и, за да предотвратят по-нататъшни скандали, тримата тръгнали да търсят такси. Те обаче били застигнати от Светлозар, който се нахвърлил с юмруци върху Васил. Тогава Василев извадил ножа и пробол Светлозар, след което избягал с такси. Светлозар бил откаран в болница, но по-късно починал от кръвозагуба. НДТ

 


Сходни връзки

3 ГОДИНИ ПРОБАЦИЯ С 900 ЧАСА ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛЕЗЕН ТРУД ЗА СМЪРТ ПРИ НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди