изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:28 EET
ХАОС СЪС СМЕТКИТЕ ЗА ТОК В ДОБРИЧКИТЕ СЕЛА    
Новини

В Паскалево излязоха да протестират на улицата. "Ако не получим отговор от Е.ON, ще затворим и пътищата" - категоричен бе кметът на селото Живко Желев



Невиждан хаос настъпи със сметките за ток в села от Добричка област. Това бе причина на протест срещу електроразпределителното дружество Е.ОН да излязат над 200 жители на село Паскалево. Проблемът е, че са им начислили два пъти сметките за ел.енергия за септември миналата година. Живущите в селото правят опит да си платят сметките за ток вече трети месец, но удрят на камък. От енергийната компания отказват да приемат парите им за последните месеци на миналата година, тъй като при тях излизали данни, че жителите на това село не са си платили сметките за септември. От дружеството искали хората повторно да се издължат, независимо, че битовите абонати разполагали с квитанции за издължените сметки. От компанията им заявили, че трябвало хората да си преснемат бележките и да ги изпратят в Е.ON във Варна. До месец щели да им отговорят дали са длъжници за септември, или не. Пред репортер на НДТ кметът на Паскалево Живко Желев постави следните въпроси към Е.ОН.

"Към енергийната компания имам няколко питания. Първото е кога в община селска и по точно за село Паскалево хората ще си платят тока за три месеца назад. От три месеца в село Паскалево няма никаква информация - нито с бележки, нито със списъци за ел. енергия. Вторият ми въпрос е тези, които са платили в пощенска станция за месец септември, има и някои за три месеца, в момента в разпечатките на компютрите на Е.ОН излиза, че не са платили. Искам да кажа, че всеки един жител на Паскалево получи едно писмо, което ни бе изпратено в началото на този месец. В него се посочва каква е политиката на дружеството, има нов телефон за информация на сметките, който е за цяла Североизточна България - това са близо над милион жители. Този телефон е даден като услуга за първи път за улеснение на гражданите, но според мен това е най-голямото затруднение за тях. Аз лично три дни съм звънял на този телефон 12 пъти и ми се включва оператор, а по-долу на писмото пише, че цената на едно обаждане, е на цената на обикновен градски разговор. Сметнете 12 пъти обаждания по 0,13 ст. колко пари прави това. Това не е никакво улеснение, а цяло затруднение" - сподели г-н Желев.

"Ако не получим отговор от Е.ON, ще затворим и пътищата" - категоричен бе кметът на селото.

Пенка Петрова Стоянова от село Паскалево се оплака, че при нея има начислени 996 киловата ток в повече. тидох и казах за моя проблем. Те ми казаха, че ще ме оправят, но първо трябва да си направя жалба. Сега ще чакам" - сподели П. Стоянова.

мам ток да плащам, но не съм в регистрите на Е.ОН във Варна. Аз не им знам работите, но на компютрите не излизам, а имам документ, че съм си платил. Компютрите нямат информация за нас, а ние нямаме пари и няма да плащаме повторно. Докато не си погасим старите сметки, не искат да ни вземат парите за новите задължения. Ние сме си платили сметките за ток за септември. Ето, вижте квитанциите /показват бележките пред журналистите/", заяви пък друг жител на Паскалево.

От Енергийното дружество казали на хората, че трябва да изпратят копие от платените сметки и молба, за да им ги опростят.

В петък от Електроразпределение - Варна съобщиха за НДТ, че проблем има и че той ще бъде отстранен, след като данните за платените сметки за ток бъдат вкарани в новата компютърна система.

Кметът на община Добричка Петко Петков сподели за НДТ, че подобни проблеми има поставени и от други села. Това е станало във вторник - на редовната среща на неговия екип с кметовете и кметските наместници от Добричка община. Освен за дублиране на сметките, хората се оплакват, че често токът спира, има изгорели телевизори и други ел. уреди. Проблеми имало и по отношение на уличното осветление.  

От община Добричка и жителите на село Паскалево разбрахме, че подготвят протестна подписка и писмо до управлението на Е.ОН във Варна с искане да се преизчислят задълженията им. НДТ

 

 


Сходни връзки

ХАОС СЪС СМЕТКИТЕ ЗА ТОК В ДОБРИЧКИТЕ СЕЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди