изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:26 EEST
НАБЛИЖАВА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ОБЩИНСКА ПРОГРАМА    
ОбществоТекат последните дни за набиране на проектни предложения по програма "Училището и читалището - естествена и безопасна среда за децата" на община Тервел, крайният срок е 31 януари, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева.

 По предварителна информация, най-много от проектите ще бъдат насочени към облагородяване на училищни дворове и за подкрепа на детски самодейни състави.
"Радостното за нас е, че читалищата, които до скоро се опитваха само да оцеляват,  сега правят заявка за няколко много интересни проекта" - коментира Дияна Илиева. Тя разказа, че читалището в с. Безмер ще кандидатства за финансиране за създаването на група за турски фолклор и клуб „Млад приятел на читалището". В рамките на проекта клубът ще проучи традициите и обичаите на турския етнос в региона и ще издаде брошура. Ще се закупят специфичните за сценични изяви на групата костюми. Читалището в Тервел пък подготвя проект, с който ще подпомогне поставянето на поредния нов танц на детския фолклорен танцов ансамбъл "Калинка Вълчева". Сериозна заявка за участие правят и читалищата в селата Каблешково и Коларци. Те вече имат изградени детски фолклорни формации и ще кандидатстват с проекти за разширяване на дейността им.
"Училищата също сформираха екипи и разработват проекти" -  каза още зам.-кметът. СОУ "Йордан Йовков" в Тервел ще участва с проекти и по трите компонента на общинската програма. Готвят се и педагозите от ОУ "В. Друмев" в с. Орляк. Техният състав за ромски песни и танци ще получи възможност за разширяване на репертоара и базата си. Началното училище в с. Каблешково пък смята да кандидатства с проект за облагородяване на двора.
Очертава се конкуренция, която при всички случаи ще затрудни комисията за оценка, смята Дияна Илиева. НДТ

 


Сходни връзки

НАБЛИЖАВА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ОБЩИНСКА ПРОГРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди