изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:24 EEST
Д-Р ИВАН ДЖЕНЕВ - ИЗБРАН ЗА ПОЧЕТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АСОЦИАЦИЯ "ДЕТСКО СЪРЦЕ"    
ОбществоИзвестният и дългогодишен детски кардиолог д-р Иван Дженев бе избран за почетен председател на асоциация "Детско сърце" в Добрич.

Това стана по време на Общо събрание на неправителствената организация, което се проведе в края на миналата седмица. Бяха направени и промени в броя на членовете на Управителния съвет - увеличени бяха от пет на седем. По време на събранието бе отчетена дейността на асоциацията през периода 2003-2006. Стана ясно, че една от основните цели на ръководството е била организирането и провеждането на безплатни медицински прегледи в Добрич на деца със сърдечно-съдови заболявания от специалисти от Детската клиника по кардиология и кардиохирургия на Държавната кардиологична болница в София. Такива прегледи за периода са реализирани три пъти. През 2005 това стана благодарение на проект "Да помогнем на сърдечно болните деца", финансиран от община Добрич.
През отчетния период деца от "Детско сърце" в Добрич на няколко пъти бяха включвани в национални оздравителни програми, организирани от едноименна асоциация в София. През годините са провеждани чествания на различни празници - Коледа, Нова година, Първа пролет. През декември м.г. Многопрофилната болница за активно лечение, съвместно с асоциация "Детско сърце", кандидатства за включване в инициативата "Българската Коледа" - за закупуване на детски ехокардиограф. МБАЛ е включена в инициативата, резултатите се очакват през април.
От ръководството на асоциация "Детско сърце" в Добрич изказват благодарност на всички спонсори, подпомогнали дейността на НПО през годините, на "Детско сърце"-София - за подкрепата и доверието като партньор. От УС благодарят и на лекарите от асоциацията - д-р Йовев, д-р Кондова и д-р Дженев - за неоценимата помощ и съпричастност към проблемите на  децата със сърдечно-съдови заболявания. НДТ

 


Сходни връзки

Д-Р ИВАН ДЖЕНЕВ - ИЗБРАН ЗА ПОЧЕТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АСОЦИАЦИЯ "ДЕТСКО СЪРЦЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди