изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:32 EEST
Мега газово находище е открито в Сибир    
По светаНово мега газово находище, чиито залежи се оценяват на 1.2 млрд. м. куб.синьо гориво, е открито в Сибир. Ангаро Ленское се намира в Иркутск, близо до притежаваното от ТНК-ВР газово находище Ковикта, предаде АФП.

Агенцията отбелязва, че Ангаро Ленское може да се използва за задоволяване на растящите енергийни ресурси на Стария континент.

Руският енергиен гигант "Газпром" се опитва да построи империя посредством придобиване на малки дялове в британски и други европейски фирми, работещи в сферата на услугите, предупреждава в. "Обзървър".

Целта е да се предотврати възможни сливания на конкуриращи се компании.

Според вестника по този начин руският енергиен гигант подготвя почвата за създаване на по-големи холдинги и дори за поглъщане на компаниите.

Закупуването на акции може да бъде съчетано с дългосрочни споразумения за доставки.

Анализатори отбелязват,че прокуратурата в Русия започна разследване на руската съвместна компания на "Бритиш петролеум" - ТНК БП, в подозрения за злоупотреби с лицензите, съобщи "Ройтерс".

Това е поредното разследване срещу чужди енергийни компании, с бизнес в Русия, заподозрени в незаконни действия. В момента няколко проекта на "Роял Дъч Шел" и "Ексон Мобил" са под обстрела на мести органи, които оспорват разрешения и лицензи за разработването на проекти на стойност няколко милиарда долара.

От ТНК-БП, която е най-голямата компания в Русия с чуждестранно участие, не коментираха разследването.

Според анализатори обаче това е просто завоалиран метод на Кремъл, целящ да засили контрола си върху ключовия за страната енергиен сектор.

Случаят с ТНК -БП обаче може да накара някои руски акционери в групата да продадат дялове в проекта на безценица, като по този начин руската държавна ТНК ще се превърне в основен партньор на "Бритиш петролеум".

Разследванията на лицензите идва само няколко месеца, след като през май руската .

http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Мега газово находище е открито в Сибир | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди