изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:44 EEST
Мост за 106 млн. евро вдигат над Дунав при Видин    
Новини
Консорциумът между френската фирма "Инжеро" и британската "Хай-поинт рендел" ще изпълнява ролята на инженер по условията на ФИДИК и строителен надзор по българското законодателство при строителството на Дунав мост 2.


Общата стойност на договора за независим строителен надзор е 6,3 млн. евро, съобщи зам.-транспортният министър Весела Господинова, предаде БТА. Общата продължителност на договора е 51 месеца, включително един месец за мобилизация. 38 месеца е срокът за изпълнение на строителството и проектирането, а 12 месеца е периодът за отстраняване на възникналите дефекти, каза Господинова. Испанската компания Еф Си Си е избрана за изпълнител на втория мост над река Дунав при Видин-Калафат, каза заместник-министърът. Тръжната процедура е проведена на два етапа с предварителен подбор на къса листа от 6 участника измежду 21 кандидати и получени конкурентни оферти от четири участници. Еф Си Си е представила най-добра техническа и финансова оферта, каза зам.-министър Господинова. Мостът ще бъде с дължина 1971 метра с по две пътни ленти за движение във всяка посока и единична електрифицирана железопътна линия в средата на напречното сечение. Предвиден е и тротоар и велосипедна алея с ширина 2 метра. Ще бъдат изградени две обходни естакади за свързване на моста с прилежащата инфраструктура на българския бряг. Общата стойност на договора за изграждане на моста е 99,9 милиона евро. Всички отчуждителни процедури, свързани със строителната площадка за изграждане на моста са приключени още през 2004 г., припомни Господинова. Министерството на транспорта е получило съответния акт за държавна собственост, добави тя.
 
 


Сходни връзки

Мост за 106 млн. евро вдигат над Дунав при Видин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди