изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:53 EET
Петков отвори 17 досиета на изчезнали хора    
Ред и сигурност Екип на Министерството на вътрешните работи ще бъде изпратен в Добрич, за да работи по 17 случая на безследно изчезнали хора.

Това съобщи министър Румен Петков пред журналисти, след като се срещна днес с родственици на хора, които са в неизвестност, предаде БТА. В срещата, която се проведе при закрити врата, участва и главният секретар на МВР главен комисар Илия Илиев. Министърът допълни, че ако е невъзможно събраната досега с технически средства информация да бъде използвана в лабораториите на МВР, тя ще бъде предоставена на партньорски служби. По думите на Петков, за част от случаите в МВР не е получена информация от Интерпол в някои страни и главен комисар Илия Илиев ще има ангажимента бързо да изиска тези данни. Румен Петков отрече събираните досега доказателства да са негодни. Но той призна, че близките живеят с впечатлението, че вероятно не всичко е било анализирано както трябва, и че не е работено по събраните сведения с целия ресурс на МВР. И на мен ми е трудно да ги опровергая, заяви Румен Петков. Той увери, че след три месеца ще провери докъде е стигнало разследването за всички изчезнали хора, като уточни, че се възобновява работата и по два случая - от 1993 и 1997 г., които по неизвестни причини са били архивирани. Не сме дошли в Добрич да заблуждаваме хората и да храним у тях излишни илюзии, каквито, за съжаление, в определени периоди у тях са създавани. Тази среща с близки на изчезналите за нас е човешки и професионален дълг, каза в заключение министърът на вътрешните работи.
 


Сходни връзки

Петков отвори 17 досиета на изчезнали хора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди