изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:14 EET
ЕКИП ОТ СОФИЯ ЩЕ РАЗСЛЕДВА СЛУЧАИТЕ НА БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ    
Ред и сигурност

Директорът на ОД "Полиция" Ивелин Петров официално потвърди за изчезването на сина на известната врачка от с. Сливенци. "Моля ви, пускайте постоянно за случаите на изчезналите, да се знае...", призова журналистите Никола Желев - брат на адвокатката Димитрина Желева, която е в неизвестност от 1993 г.



Специалисти от Главните дирекции на МВР ще дойдат в Добрич, за да разследват случаите на изчезнали от 1993 г. насам. Това заяви в Добрич министърът на вътрешните работи Румен Петков след среща с близки на хората, които са в неизвестност. В срещата участваха още главният секретар на МВР Илия Илиев и зам.-директорът на национална служба "Полиция" Веселин Петров. Екипът ще бъде сформиран в рамките на седмицата и ще работи по всеки един от случаите. Министър Петков уточни, че изчезналите през периода в Добрич са 24. Седем от случаите са изчистени, а два - от 1993 и 1997 г., са свалени от архив. Ще се работи по всички 17, включително и тези двата, увери шефът на МВР.

Събраните с технически средства информации, по които не е възможно да се оперира в нашите лаборатории и институти, ще бъдат предоставени на партньорските служби, каза министърът. По случаите, по които не е получена информация от поделенията на Интерпол, такава ще бъде изискана във възможно най-кратък период от време от главния секретар на МВР Илия Илиев. Според министъра е трудно да се каже, че има негодно събиран доказателствен материал по случаите. У близките имало впечатление, че вероятно не всичко е било анализирано както трябва и не по всички подадени информации се е работело достатъчно методично, последователно с целия ресурс. "И на мен поне ми е трудно да ги опровергая", каза още Румен Петков.

Министърът на вътрешните работи пое ангажимента след три-четири месеца да посети Добрич отново. За този период той очаква екипът, който е изпратен, да свърши работа по всеки отделен случай. "Ние не сме дошли да заблуждаваме близките и да създаваме излишни илюзии", допълни Петков.

На срещата бяха и близки на изчезналия син на врачката от Сливенци, каза пред журналисти директорът на областната дирекция "Полиция" Ивелин Петров. Така на практика полицията за първи път официално съобщава, че той е в неизвестност. Както НДТ писа, 25-годишният Христо Христов - син на известната гледачка, Анета, изчезна през декември м.г. Тогава независими източници от прокуратурата и полицията потвърдиха информацията, като заявиха, че според тях има и подадена жалба преди Коледа за издирването на Христо. Пред репортер на вестника ни Анета Михайлова отрече това да е вярно. "Няма такова нещо, казах ви каквото искате" - заяви тя по телефона.

Хора от селото разказаха, че Анета има двама сина - Боян и Христо, и две дъщери - Калинка и Лимна. От известно време двамата братя направили семейна ферма в близкото село Абрит, където гледали крави. Няма данни някой от тях да е замесен в далавери и всички в селото се чудят защо е изчезнал Христо. В Добрич пък се пуснаха слухове, че той е в неизвестност, след като му била подпалена колата край варненското село Аксаково. Според съселяните му от Сливенци обаче не може да става дума за искане на откуп и отвличане. Никой не сподели и информация Христо да е отишъл някъде на гурбет или на дълга екскурзия.

Сред участниците в срещата с Румен Петков вчера бе и Никола Иванов Желев от Добрич. Неговата сестра - адвокатката Димитрина Желева, е в неизвестност от 21 юни 1993 г. "На следващия ден щяхме да празнуваме рождения й ден, беше си купила и тортата. Излезе от вкъщи, за да отиде на работа в Тервел и повече не я видяхме. Него ден имаше три дела", разказа брат й. Жената носела в себе си куфар с пари, който също изчезнал. Димитрина Желева преди време била омъжена за мъж от Скопие. Когато изчезнала, било направено допитване и до там, но нищо не излязло. Жената нямала деца, но се грижела за едно момиченце и дори имала намерение да го осинови.

"Работата й беше такава, че имаше много контакти", казва брат й по повод въпрос кой би могъл да я отвлече. Преди да започне работа като адвокат в Тервел, дълги години била съдия в Балчик. "От баща си знам, че едни мъже от Балчик са й се заканвали, тъй като отредила много голяма присъда", разказва Никола Желев. Той споделя още, че след изчезването й полицаи ровели с багер в Тервелско, за да я търсят, по настояване на близките й обиколили и пещерите в Каварненско. Опечалените й роднини стигнали дори до Ванга, която също не могла да им помогне. Гледач от Плевенско пък им казал, че Димитрина е отвлечена от трима мъже, занимаващи се с кражби и престъпления и че ще върне до края на годината. "Моля ви, пускайте постоянно за случаите на изчезналите, да се знае...", обърна се братът на адвокатката към представителите на медиите. НДТ

 


Сходни връзки

ЕКИП ОТ СОФИЯ ЩЕ РАЗСЛЕДВА СЛУЧАИТЕ НА БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди