изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:01 EEST
АТАНАС ГАНЕВ СЕ СРЕЩНА С МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА    
КултураВ началото на тази седмица директорът на драматичния театър "Йордан Йовков" в Добрич Атанас Ганев е имал среща с министъра на културата Стефан Данаилов.

Пред него той отново е поставил въпроса за газификацията на театралната сграда и е посочил, че за цялата площ тя ще струва между 350 и 400 000 лева. В същото време обаче е посочено, че има вариант и за частична газификация, каза за НДТ Ат. Ганев. Министър Данаилов е изразил съпричастност към проблема и готовност да съдейства за разрешаването му. Той е заявил, че има вероятност през 2008 г. да бъдат отпуснати 150 000 лева именно, за да се направи частична газификация.
По време на срещата е станало дума и за решението на Министерския съвет за актуализиране на цените на площите, отдавани от културните институти под наем. Ат. Ганев коментира, че вдигането на цените отстрана на добричкия театър би означавало наемателите да се откажат. Сега месечно театърът взима около 4300 лева, които определено са от значение. В Министерството на културата предстояло да се обмисли как да се реши въпросът по отношение на културните институти в по-малки населени места.
Атанас Ганев каза още, че министър Стефан Данаилов се е ангажирал добричкият драматичен театър да получи 150 енергоспестяващи крушки и 20 прожекторни лампи. По време на срещата е разговаряно и за предстоящата през 2008 г. 80-годишнина от създаването на ДТ "Йордан Йовков". Атанас Ганев е предложил сформирането на Инициативен комитет във връзка с отбелязването на юбилея.
 


Сходни връзки

АТАНАС ГАНЕВ СЕ СРЕЩНА С МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди