изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:01 EET
“Московские новости”: Размирният Козлодуй    
По света
София. Българският президент Георги Първанов заяви, че страната се присъедини към ЕС, за да направи “ЕС по-силен”, а Брюксел изглежда, че прие България, за да я направи “по-слаба”, пише в днешния си брой руският вестник “Московские новости”.


На 1 януари 2007 година България се присъедини към ЕС, което разбира се допълнително повдигна градуса на настроението по време на новогодишните тържества. Не мина и без иронични подмятания, че “Бай Ганьо пак тръгна из Европа”. Това обаче доведе до спирането на III и IV блок на АЕЦ “Козлодуй”. Именно АЕЦ “Козлодуй” превърна България в енергиен лидер и главен износител на електроенергия в региона. Пред последните няколко години експерти на Международната агенция за атомна енергия /МААЕ/ неколкократно посещаваха атомната централа и поставиха отлични оценки за нейната работа и сигурност.
Сега българските власти не искат да се предават и се опитват да намерят компромисен вариант, приемлив за ЕС, за да може III и IV блок на АЕЦ “Козлодуй” отново да заработят, пише изданието.
 


Сходни връзки

“Московские новости”: Размирният Козлодуй | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди