изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:00 EEST
49 200 ЛЕВА ЩЕ БЪДАТ ЗАДЕЛЕНИ ЗА КУЛТУРНИ ПРОЯВИ В ТЕРВЕЛ    
КултураОбщинската администрация в Тервел подготви за внасяне в деловодството на Общинския съвет проект на  културен и спортен календар за 2007 г., съобщи зам.-кметът Дияна Илиева.

Общата стойност на всички дейности в културния календар е 49 200 лв. От тях 12 200 лв. са предназначени за  награден фонд на мероприятия с участие на деца и младежи. В тази сума е разчетено и заплащането на празничната вечеря на абитуриентите от двете средни училища в Тервел.
Новите  моменти в културния календар са няколко, коментира Дияна Илиева. Празниците на културата ще се проведат през май, досега те обхващаха периода април-май. Целта на това "изтегляне" е при по-топло време да се организират повече външни прояви - концерти и танцови спектакли. В културния календар се поставя акцент на големия християнски празник Великден. Плановете на кметския екип са паралелно с градежа на новата църква да се извърши Великденски водосвет, след който тервелчани да продължат празника си с концерт на гостуващ професионален фолклорен ансамбъл. Нов момент в културния календар са пролетните и есенните културни празници на селото. Разчетени са средства за "изнасяне" по селата на  програма, в която участват детски и младежки състави от общината. През 2007 г. ще бъде финализирана и една започнала през 2006 г. инициатива на общината, тервелската поетеса Цветанка Костова и Школата по приложно изкуство при Общински детски комплекс "Малкият принц". Децата от школата, напътствани от своята ръководителка Виолета Янкова, рисуваха картини по стихове за деца на Цв. Костова. Получиха се над 60 илюстрации за почти толкова на брой забавни и закачливи детски стихчета. Идеята е стиховете и детските рисунки да бъдат издадени в цветна детска книжка- албум, която да достигне до детските градини и училищата в навечерието на 1 юни.
"Гвоздеят" на спортния календар тази година е, че общината и пожарната служба в града планират да предложат домакинството си за областния кръг на състезанието "Млад Огнеборец". В това отношение определено ние имаме традиции - областен първенец за 2006 г. бе отборът на ОУ "П. Хилендарски" в с.Безмер, коментира Дияна Илиева. НДТ
 


Сходни връзки

49 200 ЛЕВА ЩЕ БЪДАТ ЗАДЕЛЕНИ ЗА КУЛТУРНИ ПРОЯВИ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди