изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:06 EEST
ИВАН АТАНАСОВ ИЗДАДЕ "ЯРОСТНИ ДНИ"    
КултураКнигата съдържа около 100 стихотворения - най-добрите, избрани от всичко, което е издавал досега

От печат излезе новата книга на Иван Атанасов от Генерал Тошево, озаглавена "Яростни дни". Редактор и рецензент е председателят на Съюза на независимите български писатели Марин Кадиев. Книгата е посветена на 60-годишния юбилей на автора и съдържа около 100 стихотворения. Това са избрани творби от цялото му творчество досега и 12-те издадени книги. Иван Атанасов е роден на 28 май и за тази дата е насрочена премиерата на книгата в Генерал Тошево.
Стихосбирката "Яростни дни" е разделена на четири цикъла. Първият е озаглавен "Денят завесите си вдига" и в него авторът говори за родното си място, природата, приятели и роднини. В цикъла "Яростни дни" той изразява своя остър социален протест срещу нелепата политическа и икономическа действителност в България, както и срещу разрушаването на българската култура и подмяната на ценностите. Третият цикъл е озаглавен "Мрежа в морето", а четвъртият - любим на автора, включва интимна лирика и се казва "Сълза от нежност".
"Винаги съм се вълнувал от жизнената поезия на Иван Атанасов, от виталната му дарба да улавя противоречиви човешки състояния и настроения, да вниква с проницателен художествен поглед зад видимостта на нещата, да вижда както драмата, така и прелестта в човешкото битие и всичко това да го поднася в изящен лирически разказ" - казва в предговора към книгата Марин Кадиев.
 


Сходни връзки

ИВАН АТАНАСОВ ИЗДАДЕ "ЯРОСТНИ ДНИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди