изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:26 EEST
СОУ "Л. КАРАВЕЛОВ" СТАВА ЛИЦЕНЗИРАН ТЕСТ ЦЕНТЪР    
ОбразованиеУтре ще бъде сключен договорът, по силата на който добричкото училище "Любен Каравелов" ще стане оторизиран тест център към фондация "ECDL-F" /Дъблин, Ирландия/. Договорът ще се сключи с консорциум "ECDL - България".

Както НДТ писа преди време, учебното заведение бе допуснато за стартиране на лицензионна процедура, в изпълнение на която представители на консорциума извършиха проверка на организацията, помещенията и оборудването. Като лицензиран тест-център СОУ "Любен Каравелов" ще провежда тестиране и обучение по всички т.нар. ECDL модули. Целта на инициативата на  ирландската фондация е да съдейства и поощрява компютърното образование, да повишава нивото на знания във връзка с информационните технологии и нивото на компетентност при използване на персонални компютри и т.н. ECDL-тестовете се провеждат в 7 модула, положени в рамките на 3 години, и след успешното завършване се издава европейски сертификат ECDL. В СОУ "Любен Каравелов" ще могат да се явяват всички желаещи без ограничения, след заплащане на определени от консорциума такси.
 


Сходни връзки

СОУ "Л. КАРАВЕЛОВ" СТАВА ЛИЦЕНЗИРАН ТЕСТ ЦЕНТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди