изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:35 EEST
Яне Янев покани 1055 кметове да се включат в общонационалния протест срещу акциза на ракията    
ОбществоСофия. Лидерът на партия “Ред, законност и справедливост” Яне Янев е изпратил писмо до 1055 кметове, с което ги кани да се включат в общонационалния протест срещу акциза на ракията.

Агенция “Фокус” предоставя пълния текст на писмото:
“Вече повече от месец в цялата страна хората провеждат митинги срещу кожодерския акциз върху домашната ракия и срещу обидно ниските пенсии. Управляващите обаче продължават да си затварят очите и да се правят, че нищо не се е случило. Затова този път както никога досега Трифон Зарезан ще се чества на жълтите павета. На 14 февруари, сряда, на празника на Св. Трифон Зарезан се организира национален протестен митинг-шествие в София. Митингът се обявява срещу акциза върху домашната ракия и отказа на правителството да преиндексира и увеличи пенсиите.
Обръщам се към Вас с надеждата, че Вие стоите на страната на хората и сте готов да отстоявате интересите на обикновения човек. Смятам, че кметът е кмет и истински местен лидер само тогава, когато в кризисни моменти застане зад интересите на населението - въпреки волята на едни или други властници от София. Мое дълбоко убеждение е, че Вие, селските кметове, сте най-близката до народа власт, най-верния познавач и изразител на неговите нужди и неволи. Затова полагам законодателни усилия за рязко увеличаване на вашите пълномощия.
Обръщам се към Вас като единствения народен представител, който последователно защитава интересите на собственици и производители и настоява Законът за акцизите и данъчните складове, в частта му за домашната ракия, да бъде променен. Убеден съм, че внесеният от мен законопроект ще бъде приет, ако Вие ме подкрепите с присъствието си.
Защото Вие най-добре знаете, че акцизът в сегашния размер (над 30 литра - 4,40лв.) е несъбираем. Той само ще накара хората да станат нелегални производители, а кметът трябва да застане между тях и абсурдния закон. Искате ли да дирите скрити казани по мазетата или да конфискувате безакцизната ракия, да не смеете да погледнете в очите своите съселяни и съграждани? Искате ли да бъдете маша на една неадекватна политика? Сега е моментът да се противопоставим - преди да започне конфискацията на нерегистрираните казани, преди митничарите да започнат да налагат глоби (а според чл. 109 от ЗАДС те достигат до 6 000 лв. за частни лица и до 12 000лв. за фирми)!
Информирайте хората за националния митинг. Разчитам, че чрез Вас това мое обръщение ще достигне до всеки дом във вашето населено място. Ако решите да изпратите един, два или повече автобуси с хора на митинга, обадете се на координационния център на протеста на телефони 02/ 989 72 81 или 02/ 981 03 07”.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Яне Янев покани 1055 кметове да се включат в общонационалния протест срещу акциза на ракията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди