изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:52 EEST
НОВОСТИ НА ПАЗАРА ПРЕДСТАВЯТ АГРОФИРМИ    
ЗемеделиеДнес се открива 13-ото издание на международното специализирано изложение "Борса за семена и посадъчен материал"

Новости на пазара ще покажат някои от фирмите, участващи в тазгодишното 13-то издание на международното специализирано изложение "Борса за семена и посадъчен материал", съобщи управителят на "Добрички панаир" Екатерена Димова. "Раломекс" АД от Завет ще предложи на бъдещите си клиенти комбиниран култиватор КК - 4,2. Той е новост за българския пазар и представлява комбинация от работни органи. Основното му приложение е в предсеитбената обработка на почвата, използването му намалява броя на обработките и икономисва енергия. Новост за българския пазар е и хибридната царевица за посев, която ще представи по време на борсата "Сортови семена и растителна защита" ЕООД-София. Царевицата е производство на "Земун поле-Сърбия", хибридните сортове са висококачествени и високодобивни.
С два нови продукта ще се представи "Ник" ООД - мобилен комплект за анализ на почвата и изделието "Тримбъл - AgGPS - Loom2010". Производител на мобилния комплект е "Ла Мотт Къмпани" и ще бъде показано за първи път на борсата. "Тримбъл - AgGPS - Loom2010" е устройство, което управлява до 10 сектора на пръскачката чрез получени команди от GPS-система за навигация. Приложението му помага на фермерите да намалят разходите си чрез по-точно разпръскване на препаратите и не позволява да се получат презастъпване или пропуски при пръскане. Листни торове, произведени в Холандия, ще покажат за първи път на клиентите си от "Ивесто Къмпани" ООД. Торовете са високоефективни и могат да се използват за всички видове култури - технически, зеленчуци и трайни насаждения.
Днес от 10 часа изложението "Борса за семена и посадъчен материал" ще бъде официално открито от зам.-министърът на земеделието и горите Светла Бъчварова. Както НДТ писа, ще се представят 105 фирми от България и чужбина. Най-много са фирмите, които ще покажат семена и посадъчен материал - 37 на сто от всички участници, следват ги предлагащите селскостопанска техника, торове и агрохимия. От 14.30 часа ще се проведе кръгла маса на тема "Проблеми на зърнопроизводството за реколта 2006/ 2007 - сортове, технологии, растителна защита". В рамките на агропроявата ще бъдат връчени наградите на фондация "Рачински" и на "Добрички панаир" АД. Нова техника на "Буртрекс" и финансови условия за закупуването й ще бъдат представени утре. В третия ден на изложението ще се проведе работна среща на тема: "Мярка "Агроекологични плащания", Програма за развитие на селските райони 2007-2013". Предвидена е и среща на производители на пипер, семепроизводители, вносители, заготвители и дистрибутори на семена, торове и препарати, машини и съоръжения за пиперопроизводството.
Увеличават се външните площи с техниката, борсата се превръща в едно по-малко издание на изложението "Селското стопанство и всичко за него", коментира Екатерина Димова. Тя съобщи още, че през април "Добрички панаир" ще възстанови "Торго, вина, деликатеси" в Албена.
НДТ

 


Сходни връзки

НОВОСТИ НА ПАЗАРА ПРЕДСТАВЯТ АГРОФИРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.78 секунди