изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:15 EET
НАЙ-СКЪПО ЗА ВОДА ЩЕ СЕ ПЛАЩАМЕ В СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ    
Общество Обмислят двойна тарифа за плащане на водата в Добрич, за да преглътнем без граждански протести цинизмът на всички досегашни правителства, които от 1989 година до днес гледат на Добруджа като на дойната крава на бюджета в политическия трилър "Мълчанието на агнетата"

Между 4 и 12% ще бъде увеличението на цената на водата за различните ВиК дружества на територията на страната, заяви пред журналисти в столицата зам.-председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Люцкан Далакчиев. Три водни дружества предлагат доста висока цена на водата. Това са ВиК-ата в Добрич, Разград, Търговище, допълни Далакчиев. Тъй като при тях комисията е съкратила до минимум всички разходи, се обмисля въвеждането на две различни тарифи. При едната ще се отчита потребление до 2,8 кубически метра вода месечно, колкото е санитарният минимум. Тя ще бъде на поносима цена. Количествата над 2,8 кубически метра ще минават към втората тарифа и ще се таксуват по-скъпо. По думите на Далакчиев целта е да не се допусне декапитализация на дружествата. Той поясни, че по-ниска е цената на водата в районите, където тя се добива "гравитачно" и има собствени водоизточници, а по-висока е където снабдяването е с помпи. Очертава се най-малко за вода да плащат в Петрич и Брацигово, а най-много - в Североизточна България.

НДТ припомня, че предложението на ВиК-Добрич за цена на водата е 2,24 лева с ДДС или това е с 38% повече от сумата, която плащаме за един кубик в момента. Окончателното решение колко ще плащаме за вода в Добрич, ще бъде взето на закрито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, което ще бъде на 26 февруари.

Тъй като няма да има прозрачност на това заседание, можем да си позволим някои солени шеги към самоопределилото се като социално правителство управление на кабинета Станишев, както и към неговите депутати в Добрич. Допускаме, че БСП-НДСВ-ДПС ще препоръчат на хората да се къпят в една вана вода до 4 пъти, както и памперсите на бебетата да стоят по една седмица. Пенсионерите да облизват чиниите си, в които и сега няма кой знае какво, и да ги мият два пъти месечно. За по-икономично, бабите и дядовците е най-добре да се острижат нула номер, за да си мият главите веднъж месечно. Няма защо да се ходи в домашната тоалетна - която ще ви изяде лимита с по-ниска цена. И без това пенсионерите нямат работа - да ходят по голяма нужда в градските тоалетни, където не се плаща. Младите семейства не бива да се къпят след любов - управляващите чакат от тях деца. За по-инициативните ученици идват златни времена, през които ще тръгне търговията с въшки и краста. Не се тревожете от задаващото се поскъпване на водата. Мислете с любов за социалната министърка Масларова, която се похвали, че носи обувки от по 1000 лева едната. Такъв е животът. Депутати и министерски чиновници изпитват огромни трудности от загрижеността си към избирателите. Да им помогнем с послушание.

Да живеят агнешките главички!

НДТ

 


Сходни връзки

НАЙ-СКЪПО ЗА ВОДА ЩЕ СЕ ПЛАЩАМЕ В СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАЙ-СКЪПО ЗА ВОДА ЩЕ СЕ ПЛАЩАМЕ В СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ
Автор: Anonymous да 2007-02-07 @ 09:58 EET

Какво значи това?Ние ли сме най -големите "Балъци" в тази скапана държава?Не трябва да премълчаваме поредната подигравка с нас.Много Ви моля,Вие имате необходимата власт за да организирате гражданско неподчинение! Напарвете го!!! Не може да се съгласим с поредната глупост,която да ни стопи и без това оскъдните доходи.

НАЙ-СКЪПО ЗА ВОДА ЩЕ СЕ ПЛАЩАМЕ В СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ
Автор: Anonymous да 2007-02-07 @ 16:02 EET
Колко още ще се увеличава цената на водата в Добрич??Може ли някой да ми отговори защо при разход от 8 куб.м и РОВ(Разлика общ водомер),2.8 куб м,трябва да плащам и по висока цена.Какво прави Ръководството на ВиК Добрич по жалбите на гражданите за КРАЖБИ и неизправни уреди.Прибират ни парите и толкова.Който не му харесва си е негов проблем.Е,тоя път не познаха-повече няма да плащам!ПИСНА МИ!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди