изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:38 EEST
ГЕРБ, БЗНС-НС и ЕДП с единна листа на изборите за евродепутати    
Европейски съюзПартия ГЕРБ, БЗНС-Народен съюз и гражданско сдружение Европейски демократичен път подписаха партньорско споразумение за сформиране на единна листа на предстоящите избори за народни представители в Европейския парламент под името ГЕРБ.


С това споразумение си поставяме за цел да гарантираме достойното представяне на българските граждани и националните интереси в ЕП, обясни лидерът на ЕДП Димитър Абаджиев. Документът предвижда създаването на общ централен предизборен щаб с председател Бойко Борисов и политическо представителство на Цветан Цветанов, Анастасия Мозер и Димитър Абаджиев.

Единната листа ГЕРБ ще се представлява пред ЦИК от Мария Капон, която също ще бъде член на предизборния щаб. Водещи ще бъдат качествата на кандидатите за евродепутати, а не политическата им принадлежност, подчертаха лидерите на трите формации, подписали споразумението. В рамките на Европейския парламент избраните за евродепутати от листата на ГЕРБ ще се ангажират да създадат българска делегация в групата на Европейската народна партия - Европейски демократи.

Комисията за избор на кандидатите ще бъде ясна до 12 февруари, а листата най-вероятно ще бъде изготвена до 20 февруари, обясни лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов. В листата няма да влизат Димитър Абаджиев, Анастасия Мозер и Мария Капон.

Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че това ще бъде най-добрата листа, която ще бъде репетиция за предстоящите местни избори. На подписването стана ясно, че листата ще бъде подкрепена от ВМРО и земеделски формации. Той определи като безобразие екскурзиите от Турция на всички избори и поясни, че от това в миналото са се възползвали и СДС, и БСП, и НДСВ, както и президентите Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов. “Аз се надявам, че българските граждани ще прогледнат и отивайки да гласуват, да се отърват от тези хора”, коментира Борисов.

Димитър Абаджиев определи като поредната сделка решението на управляващите и при изборите за евродепутати да продължи традицията да се осъществяват пътувания за България от Турция с цел гласуване. Мария Капон, която вчера е напуснала Демократическата партия, определи като напълно несериозно намерението на БСП да се увеличат пенсиите с 10% от средата на годината. Според нея трябва да се смени механизмът, по който се изчисляват пенсиите.

С всички парламентарни действия ще продължим да критикуваме правителството, каза Абаджиев и допълни, че би подкрепил вот на недоверие. “Ние сме хора прагматици, знаем, че в живота има възход и падение и ако днес сме харесвани, утре ще бъде друго”, каза Бойко Борисов. /БГНЕС
 


Сходни връзки

ГЕРБ, БЗНС-НС и ЕДП с единна листа на изборите за евродепутати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди