изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:01 EEST
ПРЕЗЕНТИРАХА ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ ЗА КОМПЮТЪРНИ УМЕНИЯ    
ОбразованиеСОУ "Любен Каравелов" в Добрич е лицензиран център за обучение и тестиране на кандидати
Дейността на консорциум "ECDL-България" бе презентирана вчера в учебното заведение. За целта тук бяха Петър Петров - изпълнителен директор, и Пламен Ризов - ръководител на тестовите центрове в страната.

Сред официалните гости бяха зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева, зам.-кметът Ваня Балчева, началникът на отдел "Образование" Нейчо Нейчев, Георги Бербенков от Регионалния инспекторат по образование и др.
На 3 януари т.г. е сключен договор за лицензия между консорциум "ECDL-България" и СОУ "Любен Каравелов". Така добричкото училище придобива права от концепцията ECDL, свързани с обучението и тестирането  на кандидати за получаване на европейски сертификат за компютърни умения. С този лиценз учебното заведение стана първи и единствен в област Добрич тест-център. Консорциум  "ИСДЛ-България" е лицензирал десетки центрове в страната - висши учебни заведения, институции, фирми, учреждения и само две училища, сред които и добричкото.
ECDL-тестовете се провеждат в седем модула, положени  в рамките на три години, и след успешното представяне се издава европейски сертификат. Тестирането на кандидатите  изисква знания по информационни технологии, включени в учебната програма за девети и десети клас. Като лицензиран тест-център СОУ "Любен Каравелов" може да реализира обучение и тестиране на желаещите граждани и ученици от други училища. Локален ECDL-квестор е Гинка Колева - преподавател в училището.
Европейският сертификат е разпространен в над 150 държави по света и е преведен на повече от 30 езика. Десетки милиони са вече положените тестове в над 25 000 сертификационни тестови центрове. Тестирането за България е започнало в началото на април 2006 г.
 


Сходни връзки

ПРЕЗЕНТИРАХА ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ ЗА КОМПЮТЪРНИ УМЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди