изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:34 EEST
ДОБРИЧЛИИ ПОДКРЕПЯТ ПРИОРИТЕТИТЕ ПРИ ФОРМИРАНЕ НА БЮДЖЕТ 2007    
ОбществоГражданите на Добрич подкрепят приоритетите при формиране на общинския бюджет, съобщиха от пресслужбата на общината. От там допълват, че публичното обсъждане на проекто-бюджета вече приключи.

Протоколите от дискусионните срещи на обсъждането са обобщени и ще бъдат предоставени на Постоянните комисии към Общинския съвет, които започват да заседават другата седмица.
80 процента от предложенията на гражданите са свързани с увеличаване на средствата за подобряване на градската инфраструктура и благоустрояването на Добрич. Предложенията се свеждат до осигуряване на повече средства за асфалтиране на улиците, ремонт на уличното осветление, тротоарите и междублоковите пространства. Сред поставените проблеми са канализацията на кварталите "Рилци" и "Изгрев", чистотата, газификацията на спортните зали, стопанисването на подлезите, предоставяне на повече социални услуги за хората в неравностойно положение, увеличаване на средствата за социалните дейности и осигуряване на достъпна обществена среда за хората с увреждания. По-голяма част от постъпилите предложения са залегнали в бюджета на общината за тази година.
Общата финансова рамка на проекто-бюджета на Добрич за 2007 година е 34 702 179 млн. лева, от които 16 484 371 лева са за държавни дейности, а 18 217 808 лева се осигуряват от собствени приходи - за финансиране на местни дейности. Гражданите на Добрич подкрепят приоритетите при формиране и съставяне на общинския бюджет и настояват за открити приемни на общинските съветници по кварталите, допълват от пресслужбата. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ ПОДКРЕПЯТ ПРИОРИТЕТИТЕ ПРИ ФОРМИРАНЕ НА БЮДЖЕТ 2007 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди