изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:07 EEST
28 АКТА ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕ В ЗАКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА ПРЕЗ 2006 Г.    
Здраве160 акта са съставили през 2006 г. специалистите от отдел "Контрол на нехранителните стоки и обекти" през м.г. при осъществяването на текущия здравен контрол.

 Това се съобщава в бюлетин до медиите на РИОКОЗ. 37 от актовете са на физически лица, останалите на юридически. В 28 от случаите физическите лица са били санкционирани за неспазване на чл. 56 от Закона за здравето, който забранява тютюнопушенето в закрити обществени места. Юридическите лица пък са го отнасяли най-често заради липса на информация на български език за вносните козметични продукти при предлагането им в търговската мрежа.
На систематичен здравен контрол през 2006 г. от отдел "Контрол на нехранителните стоки и обекти" са подлежали 3616 обекта, в това число 342 транспортни средства. Извършени са общо 6390 проверки. При тях са издадени 1009 предписания за извършване на задължителни хигиенни мерки, от които 715 - в хода на системния здравен контрол и при регистрация на стари обекти, 99 - при регистрация на нови обекти по Закона за здравето и 195 - при регистрация на нови обекти по Закона за храните. Специалистите от отдела са издали 59 заповеди за спиране на експлоатация на обекти поради несъответствие със здравно-хигиенните изисквания и 46 - за спиране на дейност.
От РИОКОЗ изтъкват факта, че глобите по новия Закон за здравето са увеличени многократно в сравнение с глобите по отменения Закон за народното здраве. НДТ

 


Сходни връзки

28 АКТА ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕ В ЗАКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА ПРЕЗ 2006 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди