изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:23 EEST
Гневни пенсионери щурмуваха Министерския съвет    
Общество
Около 1500 възрастни хора се събраха на площада между Президентството и Министерски съвет, скандирайки “Оставка” и ”Мафия”. Няколко възрастни хора се опитаха да нахълтат през Централния вход на сградата на МС, но бяха спрени от полицейския кордон.


Полицаите се принудиха да сложат белезници на най-буйните и поискаха подкрепления. Недоволството сред възрастните хора заради ниските им пенсии не стихва в ранния следобед в четвъртък, когато пространството пред бившия партиен дом, което е оградено от полицейски кордон, е претълнено от пенсионери. Движението по част от бул. “Дондуков" е блокирано. На място се появи и лидерът на „Атака" Волен Сидеров, който подкрепи протестиращите от импровизираната трибуна на стълбите пред бившия Партиен дом. Той оглави и изпровизираната 7-членна комисия, която врезе в МС да представи исканията на пенсионерите. Преди да дойдат пред сградата на МС стотици представители на третата възраст се събраха на поредния си чътвъртъчен протест пред храм-паметника “Св. Александър Невски”, охранявани от полицията. Протестът бе подкрепен и от партия “Ред, законност, справедливост”, които продължават подписката си срещу акциза на домашната ракия. Възрожденски песни и народна музика прозвучаха на площада, възрастните хора развяха българското знаме. “Като си платим сметките, камъни ли ще ядем” – попитаха афектирани възрастните хора по повод увеличението на пенсиите с 10%. Протести на пенсионерите има и в други градове. Със скандирания “Оставка” и “Няма да гласуваме” пенсионерите от Враца преградиха за четвърта седмица булевард “Демокрация” и спряха за час движението на тролеите. В Пловдив и Хасково също за пореден път възрастните излязоха на протест. ДСБ предлагат всички пенсии от 1 март да се преизчислят по средно осигурителния доход за страната за 2006 г., което според тях ще доведе до увеличение на пенсиите от 30-40 на сто. ДСБ предлага излишъкът от миналата година от над 1,8 млрд. лева да бъде преведен от бюджета по сметката на НОИ.

http://dnes.dir.bg

 

 


Сходни връзки

Гневни пенсионери щурмуваха Министерския съвет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди