изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:59 EEST
Днес се открива туристическото изложение Salon des Vacances в Брюксел    
ИкономикаДнес се открива туристическото изложение Salon des Vacances в Брюксел, на което България се представя като туристическа дестинация за седми пореден път В периода 08-12 февруари 2006 г. в Брюксел се провежда туристическото изложение Salon des Vacances. Това е най-значимото изложение за масова публика в Белгия. Събитието ще се състои в четири от шестте палати на Brussels Expo. България участва за седми път на Salon des Vacances.

През 2006 година изложението бе посетено от над 120 000 посетители. По данни на организаторите посетителите на това изложение са хора със среден бюджет за ваканции, възлизащ на над 1 500 Евро. Тази година организаторите очакват увеличение на броя на посетителите на изложението със 7%. Броят на изложителите се е увеличил с 18%. На това издание на изложението България участва с информационен щанд с площ от 32 кв. м., организиран от Държавната агенция по туризъм. Фирми-изложителки на щанда са ДМ Травел и Ландис. Най-голям интерес сред белгийската публика представлява морето. Другите запитвания са основно за балнеология, културен и планински туризъм. Интерес представлява формулата седмица море и седмица обиколка из страната. Друг интересен продукт за белгийските туристи, включващ България, е круиз по Дунав. Участието на България на изложението цели иницииране на продажбите сред масовата публика. Изложението е много подходяща форма за реклама на България сред масовата публика, предвид факта, че белгийците вземат решение за почивка и избор на дестинация точно през този период. Самите туристи от този пазар ползват много услуги извън вече платения пакет, като по този начин оставят и значителни средства в страната, която посещават. Участието на България ще предизвика интерес и с оглед на факта, че България вече е пълноправен член на ЕС и интересът към нея се повишава. В момента на пазар Белгия най-големите туроператори, предлагащи почивки в България са Thomas Cook, Neckermann, Jet Air, Christophair Raffaello, Sunjets, AB Tours, Outdoortravel Company, Anders Reizen. Пазар Белгия е от традиционните пазари за българския туристически продукт. През 2006 г. България е била посетена от 32 133 туристи от Белгия.

Милена МИЛОТИНОВА, Държавна агенция по туризъм

 


Сходни връзки

Днес се открива туристическото изложение Salon des Vacances в Брюксел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди