изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:10 EEST
В ШАБЛА ОБСЪЖДАТ БЮДЖЕТ '2007    
Новини

Изискване на Закона за ОБ и Закона за ДБ на Република България е преди приемане бюджета на общината, той да бъде публично обсъден от населението. Това се прави, за да бъдат отразени в окончателния му вариант предложенията и забележките на жителите на общината.



Такова обсъждане беше проведено във всички села, а на вчера се прави и в град Шабла, съобщи Десислава Донева от местната община. В обширно експозе кметът на общината Елка Димова представи проекта, като подчерта, че според виждането на общинската администрация, голяма част от средствата през тази година ще бъдат насочени към изграждане на инфраструктурата на общината, защото такива са нуждите на хората. Преди да информира присъстващите за предстоящото през тази година, кметът на общината направи отчет за свършеното от началото на мандата. В списъка на капиталовите разходи, предложен за 2007 г., основно място заема изграждането на битовата и дъждовна канализация в централната градска част на Шабла, завършването на водоема и водопровода в Дуранкулак, за да се избегне режимът във водоподаването, какъвто има в селото от години. Постигната е договореност с ВиК – Добрич общината да участва с 50 % от средствата, необходими за подмяна на водопровода по улица “Равно поле”.

Конкретни цифри от проекта за бюджет за 2007 г. съобщи зам.-кметът на общината Величко Макаков, като направи справка за ръста, постигнат през последните години. В проекта за бюджет 2007 приходно-разходната част е в размер на 6 180 000, в това число 3 500 000 лв. капиталови разходи. Те ще бъдат насочени предимно за изграждане на инфраструктура, както беше подчертано преди това. 750 000 лв. от тях са за асфалтиране на улици. От участниците в обсъждането бяха зададени въпроси, отнасящи се до възстановяване на кабелното радио в Шабла, за което бе съобщено, че са предвидени средства и в момента тече процедура по приемане на дарението от БТК. Граждани попитаха и за асфалтиране на улици, които не са включени в предварителния списък.

Обсъждането на бюджета ще продължи и на заседанието на Общинския съвет, което ще се проведе на 20 февруари. Гражданите могат да присъстват и да участват в обсъждането при съответния ред. НДТ

 


Сходни връзки

В ШАБЛА ОБСЪЖДАТ БЮДЖЕТ '2007 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди