изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:12 EEST
“Сабах”, Турция: Партията на националистическата демокрация е във възход    
По светаАнкара. На следващите парламентарни избори Партията на националистическата демокрация /ПНД/ ще се утвърди като третата най-голяма партия в Турция, пише днес вестник “Сабах”, като се позовава на агенция Ройтерс.

Според цитирана от агенцията анкета на университета Селчук в град Коня, управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ отново ще бъде победител с 31,6%, основната опозиционна Народнорепубликанска партия ще бъде втора с 15,5%, а непосредствено след нея се нарежда ПНД с 14,2%. Ройтерс отбелязва, че в Турция партиите трябва да преодолеят 10% избирателен праг и припомня, че ПНД не участва в сегашното правителство. За ПСР се посочва, че е разпознавана от избирателите със стабилния икономически растеж и успешните стъпки по отношение на членството в ЕС. Същевременно се обръща внимание, че нарастващите в страната националистически настроения ще осигурят на изборите допълнителни гласове за националистическите партии.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

“Сабах”, Турция: Партията на националистическата демокрация е във възход | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди