изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:52 EEST
Емил Емилов убит заради сметка от 15 лв.    
Новини

Таксиметровият шофьор от “ОК Супертранс”  Емил Емилов е бил убит заради сметка от 15 лв. Той е прободен с нож от 28-годишен мъж, който досега не е бил познат на полицията, но бе разкрит 13 часа след извършване на престъплението, което в петък сутринта изкара на протест пред парламента близо 1500 таксиметрови шофьори, скандиращи “Оставка” на вътрешния министър Румен Петков.



51-годишният Емилов бе намерен към 2.30 ч. тази нощ убит с нож в таксиметровия си автомобил в столичния квартал “Люлин”.

Той е бил открит от негов колега, пристигнал първи на мястото на инцидента, след като е получил сигнал от друг шофьор, че има проблем с таксиметрова кола, ударила се в контейнер за смет. Като намерил спрялата кола и водачът й наръган във врата с нож, той извикал полиция и бърза помощ, но патрулният екип дошъл чак след 25 минути.

Директорът на Столичната полиция главен комисар Румен Стоянов даде пресконференция в петък следобед, малко след като пред протестиращите таксиметрови шофьори бе обявено, че извършителят на убийството е открит и е направил пълни самопризнания.

За задържания Георги Пейков е установено, че е употребявал леки наркотици. Експертиза ще установи дали е бил зависим от тях.

Мъжът е обяснил на криминалистите, че е извършил убийството, защото не е имал пари да си плати сметката за таксито и е знаел, че таксиметровите шофьори имали практика много бързо да се събират, когато техен колега има проблем.

От полицията уточниха, че след като е взел таксито и е стигнал до "Люлин", 28-годишният Пейков (представен с инициали Г.Т.П.) карал шофьора да обикаля из квартала. Когато сметката стигнала 15 лева, мъжът казал, че няма пари да си плати и тръгнал да слиза от колата. Тогава Емил Емилов се е опитал да го задържи, но клиентът му извадил нож и го намушкал. Прободната рана е била фатална за Емилов.

Пари от таксиметровия автомобил не са изчезнали, включително и от сумата, която най-вероятно е била предвидена за вноска за аренда на автомобила.

Все още не е ясно дали по време на убийството Г. Т. П. е бил под влиянието на алкохол или марихуана, обясни Стоянов. Той бе лаконичен относно разплитането на случая, а каза само, че GPS-системата в таксито е помогнала за разкриването на престъплението.

След като е задържан, убиецът е направил пълни самопризнания и сам е завел полицаите до шахтата, където е изхвърлил ножа.

Румен Стоянов определи трагичния инцидент като "банална, почти битова случка".

Емил Емилов е женен, баща на две деца, а появилата се по-рано информация, че е от ромски произход, не отговаря на истината.

В понеделник прокуратурата ще поиска от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение "задъжане под стража" за извършителя на убийството постоянна мярка задържане под стража.

http://mediapool.bg


 


Сходни връзки

Емил Емилов убит заради сметка от 15 лв. | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Емил Емилов убит заради сметка от 15 лв.
Автор: Anonymous да 2007-02-12 @ 08:22 EET
Мисля, че не е убит от наркома.
Емил Емилов убит заради сметка от 15 лв.
Автор: Anonymous да 2007-02-12 @ 08:30 EET
Не може да е убит от наркоман. Раздвижете се.
Емил Емилов убит заради сметка от 15 лв.
Автор: Anonymous да 2007-02-12 @ 20:32 EET
Аз също мисля,че не е хванат убиеца!Ммого барзо го заловиха.Такива бързи действия от нашата полиция?Това не е в техните възможности!Набедиха наркоман за да разпръснат таксиметровите шофьори от митинга.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди