изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:15 EEST
Български лекарски съюз дава Здравната каса на прокурор    
Здраве София. Незаконните действия на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на оперативното ръководство ни накараха да обсъдим въпроса за предприемане на реални стъпки и действия за даване на НЗОК на прокуратурата.

Това каза пред Агенция “Фокус” председателят на съсловната организация д-р Андрей Кехайов. Причина за тази стъпка на съсловната организация е закононарушението, което направи НЗОК в средата на миналата година, като намали цените на 57 клинични пътеки и отне незаконно средствата на лечебните заведения. От БЛС продължават да настояват за възстановяването на тези средства.
Български лекарски съюз се е обърнал и към Сметната палата, тъй като се правел “груб административен акт чрез указание и заповед от страна на Националната здравноосигурителна каса към директорите на регионални каси, които принуждават лекарите да подписват договорите си с касата до 15 февруари при положение, че срокът е до 2 март”.
На заседанието на Управителния съвет на Български лекарски съюз в Русе е обсъдена ситуацията в системата на здравеопазването след проведените срещи с представители на колегията в страната. Управителният съвет е обсъдил и възможността за незабавно възстановяване на договорното начало.
Председателят на Лекарския съюз припомни, че при срещата си с лекарското съсловие в Русе вчера, са били наградени лекарите, участвали в спасителната акция в трагедията край Бяла на 7 декември миналата година. Всички лекари получиха почетни плакети и отличия на Лекарския съюз. Това са 18 лекари от Бяла и Русе.
Посмъртно награда бе връчена и на д-р Кета Петрова, която почина в катастрофата на връщане от работа. Парична помощ в размер на 2000 лева бе връчена на съпруга на д-р Петрова.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Български лекарски съюз дава Здравната каса на прокурор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди