изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:31 EEST
ВСИЧКО ОКОЛО ИЗЧЕЗВАНЕТО В МОРЕТО ПРЕД С. ТОПОЛА НА КОСТАДИН ГИНКОВ ОТ БАЛЧИК    
Новини Лодка с двама души се е обърнала днес /12.022007/ около 17 часа в района на местността Икънтълъка, близо до каварненското село Топола. Единият от тях е спасен от Бончо Бонев от с. Топола според по-късна информация - Стоян Стоянов от Попово, който от 15 години е рибар. Вторият човек от лодката - Костадин Гинков, жител на гр. Балчик, и до момента е в неизвестност.

Това съобщиха от пресцентъра на община Каварна. Кметът на община Каварна Цонко Цонев е уведомил за случая РПУ – Каварна, пожарната служба в града, Гранична полиция.В момента трудно могат да се водят издирвателни действия. Предвид настъпилата нощ, в морето не могат да влязат водолазни екипи. Според Бончо Бонев и двамата са били в нетрезво състояние и така са влезли в морето. Лодката е била на 100 метра от брега. Плавателният съд е едноместен, собственост на Костадин Гинков, но в лодката са били двама души. Когато Бончо Бонев е достигнал до нея, спасеният се е държал за лодката, а вторият човек го е нямало. По случая се води разследване.
ИА “Фокус”

Бивш военен изчезна от лодка в морето
12 февруари 2007 / News.dir.bg
Водолазни екипи започнаха тази сутрин издирването на изчезналия вчера следобед в морето близо до каварненското село Топола 56-годишен бивш военен Костадин Гинков, съобщи БНР.
Гинков бил с приятеля си Стоян Стоянов в едноместната лодка, когато съдът се преобърнал вчера около 17 часа в района на местността Икънтълъка, където Гинков бил пазач на строеж. Друг пазач и колега на Гинков - Бончо Бонев от с. Топола – видял от скалите какво се случило и се притекъл на помощ със своята лодка. Когато стигнал до бедстващия съд, видял, че Стоянов се държи за обърнатата лодка, а Костадин го няма, предаде "Днес+". Eкипите на “Гранична полиция” направили веднага оглед на района. Спасителен катер със специална техника е проверявал дъното и повърхността на морето, докато се стъмни. Стоянов е приет в шок в спешното отделение на каварненската болница. Има вероятност двамата да са били в нетрезво състояние. Вчера времето беше топло и морето спокойно.
 
Водолазни екипи ще търсят изчезналия в морето край село Топола човек
12 февруари 2007 | 07:13 | Агенция "Фокус"
Каварна. Водолазни екипи ще започнат тази сутрин издирването на изчезналия снощи в морето близо до каварненското село Топола човек, съобщиха за Агенция “Фокус” от община Каварна.
Лодка с двама души се преобърна вчера около 17 часа в района на местността Икънтълъка, близо до село Топола. Единият от екипажа на лодката - Стоян Стоянов от Попово, който работи на територията на община Каварна е бил спасен. Помогнал му е Бончо Бонев от с. Топола, който от 15 години е рибар. Вторият човек от лодката - Костадин Гинков, жител на гр. Балчик и до момента е в неизвестност. Плавателният, с който е станал инцидентът, е собственост на Костадин Гинков. Въпреки, че лодката е била едноместна, в нея е имало двама души. Когато Бончо Бонев е достигнал нея, спасеният Стоян Стоянов се е държал за лодката, а другият човек - Костадин Гинков го е нямало.
Кметът на община Каварна Цонко Цонев уведоми незабавно за случая РПУ – Каварна, пожарната служба в града и “ Гранична полиция”.
Екипи на “Гранична полиция” са направили оглед на района, където е станал инцидентът. Поради настъпването на нощта водолазните екипи не успяха да навлязат в морските води и да извършат издирване на изчезналия човек. Действията по издирването му ще започнат днес в светлата част на деня.
Кметът на Каварна днес ще се срещне и ще разговаря със Стоян Стоянов, който бе спасен.
 
Спасителен катер е претърсил района в морето, където се преобърна лодка и изчезна човек
12 февруари 2007 | 08:24 | Агенция "Фокус"
Каварна. Аварийно-спасителен екип от водолази на ”Гражданска защита” всеки момент ще започне търсенето на изчезналия в морето край село Топола човек, съобщиха за Агенция “Фокус” от пресцентъра на община Каварна. По последна информация името на изчезналия човек е Коста Николов Гинков.
Около час и половина снощи спасителен катер “Тангра” е направил със специална техника оглед на дъното и повърхността на водата в морето, където се е преобърнала лодката. Търсенето обаче не дало резултат. Човекът не е намерен.
Работата на екипажа на катера е била затруднена поради тъмнината.
Маргарита КОЛЕВА
 
Спасеният край Каварна рибар е в добро здравословно състояние
12 февруари 2007 | 11:58 | Агенция "Фокус"
Каварна. Спасеният снощи край Каварна рибар Стоян Стоянов е в добро здравословно състояние. Това съобщиха от Спешния център в града за радио “Фокус” – Варна.
Стоянов е бил транспортиран от мястото на инцидента до здравното заведение. Човекът е бил в шок от преживяното, но медицинските изследвания са показали, че няма поражения от престоя му в морската вода. В документацията на Спешна помощ не е отбелязано спасеният да е оставен за наблюдение.
В момента водолазен екип на "Гражданска защита" – Варна търси в морето край Каварна собственика на рибарската лодка Костaдин Гинков.
Както "Фокус" съобщи, лодка с двама души се преобърна вчера около 17 часа в района на местността Икънтълъка, близо до с. Топола. Единият от екипажа на лодката - Стоян Стоянов от Попово, който работи на територията на община Каварна е бил спасен. Помогнал му е Бончо Бонев от с. Топола, който от 15 години е рибар. Вторият човек от лодката - Костадин Гинков, жител на гр. Балчик и до момента е в неизвестност.
Йорданка КАЛЧЕВА

Четете www.focus-radio.net.


 


Сходни връзки

ВСИЧКО ОКОЛО ИЗЧЕЗВАНЕТО В МОРЕТО ПРЕД С. ТОПОЛА НА КОСТАДИН ГИНКОВ ОТ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди