изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:19 EET
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИ    
Новинив подкрепа на несправедливо осъдените медицински сестри, категорични са добричлии. Шествие и молебен за освобождаването на петте българки организираха в петък общината и КНСБ

"Къса ми се сърцето като ги гледам по телевизията. Представям си толкова години да не можеш да си видиш децата. А са отишли там, за да им осигурят нещо по-добро... Ние всички сме съпричастни към съдбата им, но политиците сгрешиха. Те са виновни за това състояние. Аз съм убедена в невинността на тези българки" - сподели през сълзи учителката Атанаска Георгиева. Тя бе сред стотиците добричлии които изразиха своята подкрепа към петте български медицински сестри, несправедливо осъдени в Либия. Хората участваха в шествието и молебена, организирани от община Добрич и местната структура на КНСБ. Шествието започна от сградата на областна администрация, премина през площад "Демокрация" и завърши пред храм "Света Троица". Със знаменца "Не сте сами", лентички - символ на международната кампания за освобождението на българките и български знамена Добрич даде своя глас на съпричастност и подкрепа към несправедливо осъдените българки. В шествието и молебена участваха кметът на Добрич Детелина Николова, кметският екип, общински съветници, членове на синдикални и благотворителни организации, младежи, ученици, медицински работници, общински служители и много граждани. Крайно време е всички политици, всички хора в Европа и по света да чуят, че българските медици са невинни, заяви Детелина Николова. Молебенът за здравето и скорошното завръщане на петте българки бе отслужен в църквата "Света Троица" от архиерейския наместник Стоян Иванов и отец Валери Чобанов.
80-годишният Петър Коев е категоричен, че трябва да се протестира и е необходимо българският народ да се обедини. Според него обаче нужно е най-вече политиците да действат. Към думите му се присъедини Стоян Иванов, който каза, че България трябва да прибере всички свои работници от Либия.
Пред НДТ добричлии споделиха също, че действията са закъснели и че политиците е трябвало да действат отдавна. Хората са убедени, че сестрите са невинни и е крайно време всички да бъдат убедени в това и да не се прокрадва никаква нотка на съмнение. Според тях, в целия случай става дума за политически машинации и политически фарс.
Най-малкият участник в шествието четвъртокласничката Виктория Симеонова от СОУ "Димитър Талев" прочете свой стих, който пожела да бъде изпратен до Народното събрание.

"Пет медицински сестри
със много тежки съдби,
в Либия невинни стоят,
либийците не искат да ги освободят.
Оставили родната страна,
И своите майки и деца,
като престъпници в затвора,
Затворени от лоши хора.
В България за тяхната свобода,
Има ленти на солидарността.
С радост се кичим с тях,
Без никаква капчица страх.
На българските коли,
Има такива стикери.
Нека вече да ги освободят
И в своята родина да се приберат.

 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди