изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:10 EET
КОЙ - КЪДЕ - КОГА - КАК?    
ЛюбопитноЛюбов до полуда...

КОИ СА ДВЕТЕ НАЙ-СКЪПИ ЖЕНИ В СВЕТА?

- Дженифър Лопес, чието тяло е застраховано в нюйоркска компания за сумата от 1 млрд. евро.
- Марая Кери си застрахова краката за 1 милиард долара и стана лице на компанията "Жилет".

КОЛКО ЦЕЛУВКИ СА НУЖНИ ЗА НАПРАВАТА НА СВАТБЕНА РОКЛЯ?

Украинецът Валентин Щефано е направил сватбена рокля на годеницата си от 1 500 целувки и тежи около 9 килограма. Направата й е отнела на 28-годишния пекар два месеца и накрая на сватбения прием булката Виктория е казала, че не иска да я сваля. Нейният венец, букет и огърлица също са направени от карамелизирана захар.

ОТКОГА ДАТИРА НАЙ-СТАРИЯТ ПРЕЗЕРВАТИВ В СВЕТА?

Най-старият презерватив в света бе изложен в Тиролския държавен музей в Австрия. Презервативът за многократна употреба от 1640 година е открит в Швеция. Той е непокътнат и придружен от написана на латински инструкция. Инструкцията предлага презервативът да се потопи в мляко преди употреба, за да се избегне заболяване. Според италианското списание "Панорама" първообразът на презерватива е изобретен през ХVІ век от италианския анатом Габриеле Фалопио – ленена торбичка, напоена със соли и билкови настойки. В онези времена предпочитаната практика против сифилис било нанасянето на масло и животинска мазнина в областта на гениталиите. Дълго време господата ходели на любовни срещи със златна или сребърна кутийка, пълна със свинска или друга животинска мас. Презервативите се появяват в продажба през 1712 година в Утрехт, Холандия, по време на конференция за подписването на договора за прекратяване на войната за испанското наследство. Заради присъстващите на конференцията чиновници и дипломати, обкръжени от “галантни дами”, възникнала идеята за производство на средства за интимна хигиена от ципа или мембрана от животински произход.

ЗА МЪЖ НА КОЛКО ГОДИНИ СЕ Е ОМЪЖИЛА 104-ГОДИШНА МЛАДОЖЕНКА?

- 33-годишен мъж от Малайзия се ожени за 104-годишна жена, но не за пари, както самият той твърди. "Младоженката" от своя страна е заявила, че се надява "връзката им да продължи дълго". "Може и да изглежда странно на тези, които не ни разбират, но откакто се оженихме преди два месеца, открих мира и спокойствието", разказва щастливият съпруг Мохамед Нур Че Муса. Мохамед Муса е бил наемател на госпожа Уук. Той разказва, че първоначално е бил обзет от жалост към старата дама, която била самотна, но в последствие чувствата му прераснали в любов. "Това е волята на Господ, да се влюбя в жена със 71 години по-стара от мен", споделя той. "Знам, че обществото е цинично, но не се ожених за нея заради пари. Тя е бедна. Единственото й богатство са религиозните й познания, обяснява още Мохамед. "Надявам се този брак да продължи, искам хората да се отнесат положително към нас, защото не сме направили нищо, което да е забранено от Господ", заявява от своя страна 104-годишната съпруга.

КАЛКО ВИДА ЛЮБОВ ИМА, СПОРЕД АРИСТОТЕЛ?

- Мъжете са шест вида - така смятал Аристотeл, и от това зависи как ще се развие една връзка. Агапе - жертвената любов: При нея мъжът се отдава напълно и прави всичко, така че любимата му се чувства добре. Лудус - любовната-игра: Основата на подобен тип връзка е сексуалната игра. Този тип мъже не ухажват. За тях сексът е всичко. Ерос - чувствената любов: Базира се на преданост и след това - на физическо влечение. Този тип мъже се интересуват от живота и проблемите на партньорката. Мания - неудържима любов: Тази любов се базира на страстта и ревността. В центъра на любовната двойка не са двама, а само мъжът. Прагма - разсъдъчната любов: Този тип мъже търсят жена, с която да им е удобно, а не такава, в която да се влюбят от пръв поглед или с която да правят необуздан секс. Сторге - любов-приятелство: Ако ви разказва за всички свои проблеми, както и за тези на роднините си до пето коляно, той ви чувства основно като приятел. Разчита на взаимното доверие.

Източник: Интернет

 


Сходни връзки

КОЙ - КЪДЕ - КОГА - КАК? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди