изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:18 EET
НАД 1000 ВИНА ОТ ЦЯЛ СВЯТ ПРЕДЛАГА КЪЩАТА НА ВИНОТО    
ЛюбопитноОтлежалите в дъбови бурета червени вина се консумират при температура 16-19 градуса, за да излиза по-добре ароматът им, споделя собственикът Георги Ников

На днешния Трифон Зарезан, независимо дали спазваме традициите, или не, на масата ще сложим и бутилка вино. Къщата на виното със собственици Невяна Куманова и Георги Ников е едно от местата в Добрич, от където можем да си купим качествена напитка за празника.
Предлагаме над 1000 вида вина от цял свят, сподели за НДТ Невяна Куманова. Клиентите могат да избират от селекция както от Стария сват - Франция, Италия, Испания, така и от Новия свят - Австралия, Чили, Нова Зеландия. Сред най-скъпите вина са  френските шампански. Техните цени са от 80 до 200 лева бутилката. От Къщата на виното можете да си купите и наливни вина, тъй като тя е дистрибутор на винарски изби.
В магазина се прави селекция и не държим да имаме всичко, което се предлага, споделя Невяна Куманова. Собствениците на къщата се стараят да има добро съотношение между цена и качество на предлаганите напитки. При нас няма суперевтини вина, които нямат достойнства и клиентите изцяло ни се доверяват, допълва Куманова.
Клиентите ни предпочитат хубавото българско червено вино, разказва Георги Ников. Сред най-търсените марки били "Мерло", "Каберне", "Маврут". Георги Ников споделя още кое вино как се пие. Младите бели вина се консумират при температура от 6 до 10 градуса. Шампанските - по-охладени - между 4 и 6 градуса. Младото червено вино се пие при температура между 12 и 16 градуса. А старите червени резерви, които са отлежали в дъбови бурета, са най-приятни, когато са при температура от 16 до 19 градуса. За тях Георги Ников разказва, че колкото е по-висока температурата, толкова по-добре излиза ароматът, т. нар. букет.
В Къщата на виното се предлагат и различни видове чаши за различните вина, много е важно кое вино от коя чаша се пие, споделя собственикът. Сред тях са и чашите на "Бохеми", които са изработени от чешки кристал. Остава към хубавото вино да се добави и хубавата храна, но по отношение на нея няма някакви строги правила, допълва Георги Ников.
Българинът предпочита ракийката със салатката, сочат наблюденията на собственика на Къщата на виното. В последно време обаче нагласата на нашенеца започнала да се променя. Той все по-често предпочита вино, което е и по-здравословно, допълва Георги Ников.

 


Сходни връзки

НАД 1000 ВИНА ОТ ЦЯЛ СВЯТ ПРЕДЛАГА КЪЩАТА НА ВИНОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди