изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:02 EEST
Кой как е гласувал за принципа на отседналост - разпечатка на гласуването    
ПарламентСофия. Въпреки изказванията си в кулоарите на парламента, че “Коалиция за България” е против “дискриминационната клауза”, която била въведена с принципа за отседналост, председателят на парламентарната група на червените Михаил Миков е гласувал с “Въздържал се” за спорния текст от Закона за избор на евродепутати.

Това показа разпечатката от гласуването, предоставена от пресцентъра на Народното събрание, предаде репортер на Агенция “Фокус”. С “Въздържал се” е гласувала и Татяна Дончева, също представител на левицата, както и председателят на правната комисия към парламента Янаки Стоилов (“Коалиция за България”). Към тях са присъединили голяма част от останалите депутати от групата.
От червената парламентарна група “Против” принципа на отседналост са гласували 23-ма души, трима го подкрепят, а 40 са гласували с “Въздържал се”. Разпечатката от пресцентъра на парламента показа още, че 12 червени депутати са отсъствали по време на гласуването. Шестима от тях са в Европейския парламент, където изпълняват длъжността си на временни евродепутати, двама са болни, а някои не са влезли в пленарната зала, въпреки че бяха в парламента.
Лидерът на Движението за права и свободи, който е и председател на парламентарната група на партията Ахмед Доган, също не е присъствал в Народното събрание днес. След приемане на спорния текст за три месеца отседналост преди изборите, парламентарната група на ДПС реагира най-остро и демонстративно напусна пленарната зала.
Текстът за три месеца отседналост преди датата на изборите в Закона за избиране на представители в Европейския парламент, бе подкрепен от всички народни представители в НДСВ, с изключение на тези, които не са в страната. От 53-мата жълти депутати, 44 бяха в пленарната зала днес. От опозицията и независимите също бяха "За" този текст.
Мария СТАЛЯНОВА

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Кой как е гласувал за принципа на отседналост - разпечатка на гласуването | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди