изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:55 EEST
ВЪОБРАЖАЕМ ХРАМ В ГАЛЕРИЯТА    
КултураПроектът "Въображаемият храм" на изкуствоведа Пламена Димитрова-Рачева бе представен вчера в Художествената галерия в Добрич. Той включва  живопис, графика, рисунка, обекти, видеоарт, фотография, пърформанс, инсталация, керамика, принт, словесни форми и документални филми.

Пламена Димитрова-Рачева е завършила Националната художествена академия. Работи в областта на художествената критика, история на изкуството, графиката и експертна дейност в областта на съвременното изкуство. Член е на международни журита за графика в Германия, Гърция, Унгария, Чехия, Сърбия, Македония и др. Носител е на национални и международни награди за критика и изкуство. Пламена Димитрова-Рачева е куратор на изложби на българското изкуство в страната и в Европа.  Автор е на книги , монографии и изследвания върху старото и съвременно изкуство. Нейни творби  са притежание на колекции в страната и чужбина. От 2005 г. е изкуствовед в добричката галерия.
 


Сходни връзки

ВЪОБРАЖАЕМ ХРАМ В ГАЛЕРИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди