изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:33 EEST
МОН УТВЪРДИ ПЛАН-ПРИЕМА ЗА ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
ОбразованиеМинистерството на образованието и науката е утвърдило план-приема за Добричка област за учебната 2007/2008 г., съобщи за НДТ началникът на Регионалния инспекторат по образование Рина Иванова.

Ведомството не е приело разкриването на паралелка по "Рекламна графика" в СОУ "Дора Габе" в Добрич, поради липсата на учебна документация. Утвърдени са общо 99 паралелки с прием след 7 и 8 клас. Първоначално заложените пет паралелки с прием след 6 и 7 клас с двугодишен срок на обучение, са увеличение с още две. Идеята е деца, които се водят отпаднали от училище, да бъдат привлечени от директорите и така да завършат основно образование като придобият в определена степен и умения в дадена професия. Министерството е предложило също професионалните паралелки от помощните училища в Добрич, Балчик и Каварна да се изведат в професионалните гимназии. Целта е интегриране на децата от помощните училища в масовите.
 


Сходни връзки

МОН УТВЪРДИ ПЛАН-ПРИЕМА ЗА ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди