изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:53 EEST
Сергей Станишев вижда ново мнозинство в българския парламент    
НовиниБСП не се страхува от предсрочни избори, те могат да се съчетаят с изборите за евродепутати. Това каза премиерът Сергей Станишев в кулоарите на парламента.

Според него НДСВ преразглежда политиката си към управляващата коалиция, като участва в ново парламентарно мнозинство заедно с опозицията. Преди два дни НДСВ гласува заедно с десните партии и Атака за отрязването на правото на изселниците в Турция да гласуват на евроизборите.

Премиерът видя ново мнозинство в парламента – на опозицията и НДСВ и ги порица, че са лишили изселниците в чужбина от право на вот за евроизборите. По време на парламентарния контрол Станишев използва депутатски въпрос за политиката на страната ни към Македония и нарече крайно конюнктурно ограничаването на правата на сънародниците ни в чужбина. После разви тезата си в кулоарите.

“Една коалиция се гради на доверие, на коректност и лоялност, ако няма доверие, няма смисъл от съществуване на една управляваща коалиция. Аз наблюдавам с интерес дебатите и приемането на текстове по закона за избори на Европейския парламент и виждам ново мнозинство в българския парламент, което се формира от ОДС, ДСБ, Атака, НДСВ, БНС, ДПС не участва в работата на парламента по този закон”, заяви министър-председателят Сергей Станишев.

Премиерът е притеснен, че могат да се създадат условия, които да затруднят провеждането на евроизборите, за което ще е виновно новото мнозинство.

“БСП ще направи своя анализ на ситуацията и оценката, колко трайни са тези тенденции в НДСВ, които очевидно преразглеждат своята политика към коалицията, поне такива са знаците.Мога да кажа, че БСП не се страхува от предсрочни избори, те могат да се съчетаят с европейските”, поясни министър-председателят Сергей Станишев.

Днешното изказване на Станишев контрастира на вчерашното, че спорът около евроизборите няма да разклати коалицията. Според ДПС думите на премиера не са случайни.

“Един премиер винаги може да допуска и ситуацията и тезата за предсрочни избори. Аз не виждам нищо драматично в това. ДПС никога не се страхува нито от редовни, нито от предсрочни избори”, изтъкна зам.-председателят на ДПС Юнал Лютфи.

От ДПС и днес бойкотираха закона за избор на евродепутати, но влязоха в пленарната зала по време на парламентарния контрол. Разногласията по закона продължиха.

Депутатите не постигнаха съгласие дали да се гласува с интегрална или с отделни бели бюлетини. Решиха максималната сума за финансиране на кампанията на една кандидатска листа да бъде 2 милиона лева.

http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Сергей Станишев вижда ново мнозинство в българския парламент | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Сергей Станишев вижда ново мнозинство в българския парламент
Автор: Anonymous да 2007-02-16 @ 21:24 EET
Това момче не можа да разбере, че съвременният български народ не трябва да изкупува греха на неговия баща и всички останали "комунисти-лукановисти", които се отнесоха с турците като с животни и изгониха заедно с престъпниците хора, които си обичаха България и за тях тя бе Родина и Отечество. Станишев щом иска нека си носи потури и фес. Всичкибългари или определящи се само за изборите като българи, които живеят извън Евроипейския съюз, трябва да имат право да гласуват само за президент.  За българския парламент и за кметове трябва да гласуват само тези, които през последните шест месеца са живяли в България, нека допуснем и за тези, които живеят в Европейския съюз. Не е честно в едно село да живеят 13 души, а на местните избори в него да гласуват 1000 души, независимо дали са в Турция, в САЩ или дори в Европейския съюз. Така един ден ще се стигне в едно село да няма дори един човек, а хора зад граница да избират за него кмет. Браво на НДСВ, че се отделя от тази позорна коалиция, а това вече е шанс тази българска партия отново да влезе в Народното събрание.
Сергей Станишев вижда ново мнозинство в българския парламент
Автор: Anonymous да 2007-02-16 @ 23:14 EET
Сергей Дмитриевич въобще не е в час. Или по-скоро е голямо перде. Мисли си, че народа не е важен и може да не се съобразява с него. Много е нахален!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.26 секунди