изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:51 EEST
Eмел Етем: България няма добра административна готовност за проекти    
Икономика Добрич. Днес никой в България не може да се оправдава с липса на пари, защото в следващите 7 години страната ни ще трябва да усвои 11 млрд. евро. Това каза в Добрич, при откриването на семинара “Подготовка на местната власт за усвояване на структурните фондове на ЕС”, вицепремиерът и министър на държавната политика по бедствия и аварии Емел Етем

предаде репортер на радио “Фокус”- Варна. Тя обаче предупреди, че тези средства няма да дойдат в страната ни, ако не изготвим качествени проекти.
“България няма добра административна готовност за разработване на проекти”, заяви министър Етем. Тя призова активистите на ДПС да настояват пред кметовете по места да се подготвят за усвояване на средствата и да намерят, ако трябва, външни консултанти за разработване на качествени проекти. По линия на местните власти България има да усвоява 4 милиарда евро и за година и половина всяка община трябва да подготви минимум 30 проекта, каза още министър Етем. По данни от последните дни Брюксел има готовност да одобри проектите още тази година. Това на практика означава, че ако първите разработки бъдат внесени още през май и юни, до края на 2008 г. в страната ще влязат свежи пари. Никой в ЕС обаче няма да одобри проекти, писани “на коляно”, предупреди вицепремиерът. Тя напомни, че основната задача пред страната ни е да бъдат оправени пътищата. Другите инфраструктурни проблеми са липса на канализация, а в някои населени места и на водопроводна инсталация.
Йорданка КАЛЧЕВА

Около 1,214 милиарда евро ще получи България за развитие на човешките ресурси
17 февруари 2007 | 18:12 | Агенция "Фокус"
Добрич. По програма “Развитие на човешките ресурси” страната ни ще усвои 1,214 милиарда евро следващите седем години. Това обяви в Добрич зам.-министърът на труда и социалната политика Васил Войнов, който участва в семинар “Подготовка на местната власт за усвояване на структурните фондове на ЕС”, предаде радио “Фокус”- Варна. Констатацията му е, че работодателите търсят специалисти с професии, каквито не се подготвят в училищата или работниците са деквалифицирани. Сред приоритетите на министерството е подобряване условията на труд на работното място и професионалните места на заетите. Зам.-министър Войнов сподели, че ежедневно във ведомството постъпват информации за трудови злополуки. Според него работодателите не се възползват от усвояване на средства за обучение на наетите.
Йорданка КАЛЧЕВА
 
ДПС ще се жалва в Конституционния съд заради евровота
17 февруари 2007 / News.dir.bg
Очакванията на ръководството на ДПС са президентът Първанов да наложи вето. Ако това не стане, от политическата партия са решени да сезират Конституционния съд, но за целта са им нужни още 14 подписа. ДПС има 34 депутати, а за внасяне на жалба са необходими подписите на 48.
Това заяви в Добрич вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем, която е заместник-председател на ДПС. Демокрацията е застрашена, защото някои си позволяват със закон да ограничават правото на българските граждани да избират, каза Етем, цитирана от "Фокус". Според нея с приемането на текста за отседналост при вота за евродепутати някои политически сили са направили опит да получат служебна победа със закон. Другият зам.-председател на ДПС Касим Дал заяви, че разполага с информация за умишлено отлагане датата на изборите за евродепутати. Според него някои политически сили не са готови за вота и искат да го забавят. Касим Дал заяви, че е разочарован от коалиционните си партньори. "Не може на политически съвет да се вземе едно решение, то да се подкрепя в комисии, а след това в залата да се гласува друго", каза още той. На заседание на централното и оперативно бюро на движението във вторник ДПС ще реши как да реагира.


 


Сходни връзки

Eмел Етем: България няма добра административна готовност за проекти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди