изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:32 EEST
Подписан е договорът за обект “Опитно поле”    
ИкономикаВ петък миналата седмица кметът на Община Генерал Тошево Димитър Михайлов и “Арис Агро” ЕООД, представлявано от Атанаска Папатеодору чрез пълномощника Милена Петрова, подписаха договора за покупко-продажба на общински имот. На церемонията по подписването присъстваха председателят на Общинския съвет Недко Марчев, собственикът на “Арис Агро” ЕООД Георгиус Папатеодору, представители на Общинска администрация и на фирмата-инвеститор.

Купувачът-инвеститор спечели обявения конкурс по оферти за имот “Опитно поле” с площ 21,730 дка и двуетажна сграда със застроена площ 72 кв. м. Преди полагането на подписите Георгиус Папатеодору обясни, че по проект ще бъдат изградени цех за лющене на слънчоглед, линия за производство на еко-брикети без вредни емисии, обществено зърнохранилище с вместимост 15 000 тона, силозно стопанство, авторазтоварище, автотоварище, кантар, лаборатория и административно-битова сграда. За тяхното изграждане фирмата ще ползва съвременни технологии, покриващи всички европейски стандарти. Поет е ангажиментът за изграждане на зелен филтър и красива фасада, без да се нарушават изискванията за опазване на околната среда. За нуждите на новото производство ще бъдат открити между 35 и 55 нови работни места. На първия етап ще бъдат инвестирани над 3 млн. лева, а на втория етап – още около 1,5 млн. лева. Г-н Папатеодору обясни също, че фирмата поема ангажимент към Професионалната гимназия по земеделие “Тодор Рачински по отношение на производствените практики на учениците, обучението им и възможност за осигуряване на работа след дипломирането им, а освен това ще подпомага Съюза на ловците и риболовците, като предоставя отпадъчните продукти от производството за храна на дивеча. Предвиденият срок за завършването на проекта, благоустрояването на парцела и въвеждането на обекта в експлоатация е месец септември тази година.

Дяко ДЯКОВ

 


Сходни връзки

Подписан е договорът за обект “Опитно поле” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди