изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:20 EEST
ГРАЖДАНСКИТЕ БРАКОВЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ НАЙ-МАЛКО МЕСЕЦ ПРЕДИ РИТУАЛА    
ОбществоДатата за сключване на граждански брак трябва да бъде заявена най-малко месец преди ритуала, съобщават на бъдещите младоженци от отдел “Гражданска регистрация и административно обслужване” в Балчик.

Такива са законовите изисквания, но много често гражданите не ги спазват, подчертаха още оттам. За тази година в Белия град са сключени само 2 брака, като следващата сватба е предвидена за средата на март. Най-натоварени са месеците май и септември.

Общо 88 са сключените бракове за миналата година в Балчик, а за цялата община - 99. Малка част от гражданските бракове са смесени или сключени в друга държава.

От отдел “Гражданска регистрация и административно обслужване” припомниха, че бум на сватбите в Балчик имаше през 2004 и 2005 година, когато средно на седмица те са били 50, предимно на израелци. През 2004 година във вярност са се врекли 753 двойки, а през 2005 г. - рекордните 882 двойки.

Смъртността на територията на община Балчик през миналата година е била по-голяма отколкото раждаемостта. За 2006 година починалите са общо 319, а новородените - 199. Тенденцията се запазва и през тази година, от началото на януари досега 30 души са починали, а бебетата са 19.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ГРАЖДАНСКИТЕ БРАКОВЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ НАЙ-МАЛКО МЕСЕЦ ПРЕДИ РИТУАЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди