изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:13 EEST
Владимир Дончев: НДСВ ще настоява принципът на отседналост да залегне и в закона за местните избори    
ПолитикаПловдив. НДСВ ще настоява принципът на отседналост да залегне и в закона за местните избори. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” секретарят на партията и депутат от НДСВ Владимир Дончев.

“Съвсем естествено е този принцип да бъде застъпен и при местните избори – това е принципна позиция на НДСВ. Ако той има значение при изборите за Европарламент, то още по-голямо значение има за местните избори, защото тогава се избират органите на местната власт – кметове и общински съветници. Връзката на избирателя с избирателния район трябва да бъде трайно доказана”, каза Владимир Дончев.
На въпрос: За кого би трябвало да бъдат заплаха едни предсрочни избори и към кого бяха насочени думите на премиера Сергей Станишев, Дончев отговори: “Изказването на премиера се опитва да свали, до известна степен, отговорността и на БСП за този вот, тъй като, ако всичките гласове на БСП бяха против вота за отседналост, тогава гласуването нямаше да мине толкова категорично и можеше да се говори, че е „на кантар”. При всички положения отговорността е и на БСП. Най-големият коалиционен партньор иска на всяка цена да избяга от тази отговорност и да я прехвърли изцяло на по-малкия партньор. Тук се прокрадват някои идеи и предложения за наказания на по-малкия партньор, които са неоснователни и недопустими”.
Според Дончев “скрити заплахи за предсрочни избори” са нереалистични, и по-скоро - вероятно ще има някаква „санкция” за „непослушния” партньор... “Но ако тя е по линия на размахване на стари и изфабрикувани дела, имам предвид царски имоти, царска болница и т.н ., това няма да изиграе търсения ефект. Обществото вече е наясно с тези схеми. По-скоро, вероятно, ще има някакъв вид кадрови наказания за НДСВ”, смята Владимир Дончев.
Петър ПЕШЕВ
 


Сходни връзки

Владимир Дончев: НДСВ ще настоява принципът на отседналост да залегне и в закона за местните избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди