изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:45 EEST
НАД 6000 ДУШИ ОТ ОБЛАСТТА СА ПОДАЛИ МОЛБИ ЗА ДОБАВКИ    
Общество6 418 е броят на хората с увреждания от Добричка област, които от 1 януари до 15 февруари са подали молби-декларации за получаване на месечни добавка за социална интеграция. Данните са публикувани в сайта на Министерството на труда и социалната политика.

Справка на Агенцията за социално подпомагане сочи, че регионалните дирекции "Социално подпомагане" в цялата страна са приети общо 405 261 молби. От МТСП припомнят, че до 14 февруари в дирекциите трябваше да бъдат представени и удостоверенията от общопрактикуващия лекар за месечна добавка за диетично хранене и лекарствени продукти. С измененията в Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания от началото на януари т.г. като водещ фактор при преценката за отпускане на месечна добавка са определени индивидуалните потребности на хората с увреждания. През 2006 г. беше необходимо лицата да заявяват правото си за получаване на месечни добавки за социална интеграция всяка година. Промените в правилника от юли 2006 г. регламентираха подаването на молбата-декларация да се извършва еднократно за срока на социалната оценка. Подадените сега над 405 000 нови молби-декларации ще са със срок до изтичане на срока на социалната оценка.
 


Сходни връзки

НАД 6000 ДУШИ ОТ ОБЛАСТТА СА ПОДАЛИ МОЛБИ ЗА ДОБАВКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди